Angst for nåle - nåleskræk

Hypnose som behandling mod nåleskræk - angst for nåle

Nåleskræk, aichmofobi er meget almindeligt og kan være et stort handicap, hvis man på et tidspunkt kommer på hospitalet eller bare skal have taget en blodprøve hos lægen.

Ligesom andre fobier har frygten sjældent noget med nålene at gøre - men hjernen har fået en forkert opfattelse af at der “sker noget farligt” ved nåle. Det skyldes altid tidligere erfaringer, men man er ikke altid klar over i hvilken forbindelse, fobien er opstået. Det er også ligemeget. Det vigtigste er jo at blive fobien kvit!

En klienthistorie

Jeg havde på et tidspunkt to journaliststuderende på besøg hvor jeg fik lov at tale om hypnose. De 90 minutter, vi tilbragte sammen, blev klippet ned til et fire minutters radiointerview Den ene journaliststuderende, Nikolaj, led af nålefobi og jeg havde fornøjelsen af at arbejde med ham under interviewet, hør selv.

Ovenstående er blot én af flere af de metoder, jeg anvender, og her skulle det gå lidt hurtigt. Jeg fik derfor hurtigt Nikolaj i hypnose med et højlydt “SOV!". Andre gange foregår det mere stille og roligt, vi finder ud af sammen hvad der passer til dig.

Hypnose mod angst for nåle (aichmofobi). Billede af to dartpile i målskive.

Fri for nåleskrækken

Du kan blive helt fri for din nåleskræk. Det betyder ikke, at du behøver at nyde at blive stukket, bare at du får et forhold til nåle der er naturligt.

Det kan godt lade sig gøre. Jeg bruger flere forskellige metoder for at få det bedste resultat. Vi tager altid udgangspunkt i din situation. Jeg har ikke én fast metode.

Jeg bruger dog altid hypnose og hypnoterapi, og så kombinerer jeg det med en metode, jeg har været med til at udvikle, der hedder BSAFE. Her opløser man hjernens og kroppens mange forskellige angst-reaktioner i små dele og behandler dem enkeltvist. Det kan være meget effektivt, når vi rammer lige præcis dine reaktioner, tanker, billeder og det, du mærker i kroppen.

Det vil gøre det muligt for dig at bruge akupunktur, ikke at frygte nåle hos lægen og måske endda at blive så tryg ved nåle at du får lyst til at blive bloddonor!

Læs mere om fobier og angst.