Højdeskræk - angst for højder (altofobi)

Hypnose som behandling mod højdeskræk - angst for højder

Selvom fobier grundlæggende er ens, er der alligevel sat et fornemt ord på de fleste. Altofobi er betegnelsen for højdeskræk.

Det er ikke nødvendigvis angst for at “falde ned”. Angsten for højder kan opstå i mange sammenhænge - når man står på en stige, når man går op af trapper, står på en skrænt eller kigger ned fra et tårn.

Under behandlingen af højdeskræk afklarer vi, hvad der præcist udløser angsten for højder.

Ofte viser det sig i sidste ende, at højdeskræk ikke direkte har noget med højder at gøre - og erkendelsen af det er en del af behandlingen! Det er hjernens fortolkning af nogle situationer, der skaber angsten. Og det gør den udelukkende for at redde én fra de, en del af hjernen opfatter som en truende situation.

Men én ting er intellektuelt at forstå det. Noget andet er at opleve det - at føle at det er rigtigt.

Nederst kan du se en video, hvor du kan prøve hypnose mod angst.

Se hypnose-video mod angst

Hvordan virker hypnose mod højdeskræk?

Hypnose forstærker forestillingsevnen og giver mulighed for at man kan under hypnosen kan opleve noget der giver en erkendelse på et helt andet plan. Hypnose arbejder med underbevidstheden - og det er her, fobiernes ophav er.

Fobien er indlært, ofte tidligt i livet, som noget virkelig farligt. Selvom det er farligt at falde ned fra store højder, er problemet med højdeskræk sjældent i de situationer, hvor det rent faktisk er farligt at falde ned.

Det er mere et problem, når højdeskrækken forhindrer én i helt almindelige situationer som at stå på en stige, gå på trapper, gå op af bakker eller skråninger eller køre i bjerge.

Hypnose fjerner højdeskræk. På vej i bil op af skråning.

Kom af med højdeskrækken

Du kan komme af med en overdreven angst for højder med hypnose og hypnoterapi. Jeg hjælper dig, men altid med udgangspunkt i din baggrund og dine oplevelser.

Jeg vil spørge til, hvad du helt præcist oplever, når du har højdeskræk. Hvilke tanker har du? Hvad kan du mærke i kroppen? Ser du nogle bestemte billeder for dig? Sådan nogle ting kan vi nemlig bearbejde med hypnose og den særlige metode mod angst og fobi, jeg har udviklet, der hedder BSAFE.

Det handler om at skabe en ny indlæring, så din hjerne igen har et realistisk forhold til højder.

Læs mere om fobier og angst.

Gratis hypnosevideo mod angst

Prøv den gratis video med guidet selvhypnose mod angst. Videoen kan bruges til alle typer af angst og situationer, idet den tager udgangspunkt i det, du har angst for.

Hypnose på video er naturligvis ikke det samme som at sidde overfor mig i virkeligheden. Her ville vi i forsamtalen komme ind på situationer specifikt for dig. Jeg bruger også metoden BSAFE til at arbejde med angst, og generelt ville vi tale sammen undervejs. Det kan vi af gode grunde ikke på video.

Alligevel kan videoen her give dig et indtryk af, hvordan hypnose foregår - og dæmpe din angst.