Angst for fugle - ornithofobi

Hypnose som behandling mod angst for fugle (ornithofobi)

Ornithofobi er den officielle betegnelse for fugle-fobi, hvor man altså føler en overdreven eller uforklarlig angst for fugle.

Da fugle er overalt, både i naturen og i byerne, kan det være en stærkt generende fobi. Nogle vælger at tilrettelægge deres liv efter fugle-fobien, og både de og deres familier glemmer måske helt, hvor mange hensyn det kræver - og hvor meget lettere det ville være, hvis fobien var væk.

Tænk, hvis man overhovedet ikke tænkte over, at der var fugle i nærheden! Mange af mine klienter har bare det beskedne ønske at de gerne ville være ligeglade med fugle. Det kan heldigvis godt lade sig gøre, for angsten kan fjernes.

Hypnose er effektivt

Angsten for fugle er tillært - hjernen har fået en fejlagtig forestilling om at fugle er “farlige” og reagerer med angst. Denne angst kan fjernes - eller i det mindste reduceres, så du kan få et helt almindeligt forhold til fugle igen.

Jeg anvender både teknikker direkte mod angst og angstanfald og hypnose og hypnoterapi til at fjerne det, der får hjernen til at overreagere.

Som du kan læse under fobier har jeg også udviklet min egen metode, BSAFE, som jeg bruger i kombination med hypnose specielt overfor angst og fobi.

Selvom mekanismerne er ens, er det forskelligt fra klient til klient hvordan det konkret gribes an. I de tilfælde jeg har arbejdet med, har det dog været meget effektivt. En til to behandlinger er nok.

Hypnose kan fjerne fuglefobi. Børn er ikke født med angst for fugle. Barn på torv med duer.

Klienthistorier

Det er fantastisk at høre mine klienter fortælle bagefter, hvad det har betydet for deres liv, at fobien er væk.

Fugle kan være svære at undgå. En klient kunne pludselig begynde at nyde at sidde på fortovscaféer igen, uden konstant at skulle holde øje med om der var duer på vej over mod bordet.

En anden klient fortalte om, hvordan rejser var blevet meget nemmere, når man ikke længere skal frygte at gå over et torv fyldt med fugle.

Læs mere om fobier og angst.