Angst og fobi for slanger

Hypnose som behandling mod angst for slanger (slangefobi, ophidiofobi)

Angst for slanger, slangefobi, kan gøre at man ikke kan være i nærheden af slanger, se på slanger eller bare tænke på slanger uden at få ubehag og følelsen af at man skal væk. Men selv en stærk slangefobi kan fjernes med hypnose og metakognitiv terapi.

Angst for slanger er en meget almindelig fobi (ophidiofobi). I naturen har det været fornuftigt at frygte slanger, det har sikkert reddet livet for mange af vores forfædre, og deres naturlige frygt er blevet nedarvet til mange af os. Men en ting er at frygte farlige slanger. En anden ting er at have en fobi for slanger. Det vil typisk indebære, at selv ufarlige slanger, billeder eller bare tanker om slanger kan vække angsten. Det kan gøre det svært at holde ferier - og et besøg i Randers Regnskov kan ende i et mareridt.

Læs evt også om fobi for insekter og “kryb”.

Nederst kan du se en video, hvor du kan prøve hypnose mod angst.

Se hypnose-video mod angst

Klienthistorier

Jeg havde på et tidspunkt en klient som jeg talte med i telefonen, fordi hun på en ferie havde mødt flere slanger helt uventet i naturen. Flere dage efter havde hun stadig stærk angst. Selvom jeg ikke havde mødt hende før, lykkedes det heldigvis over telefonen at tage udgangspunkt i hvordan hun oplevede sin angst lige nu.

Ved at guide hende igennem nogle øvelser for at få nervesystemet i ro kom angstanfaldet under kontrol igen. Over telefonen gav jeg hende nogle yderligere redskaber til at komme igennem angstanfald og få hjernen og kroppen ned igen.

I de kommende dage tog hun og kæresten fortsat på ture i naturen og kunne derfor fortsætte ferien som planlagt. Hun opsøgte mig bagefter for at fjerne endnu mere af slange-fobien.

Fri for fobi mod slanger med hypnose og hypnoterapi.   Kvindestøvler i skovbund.
En klient fik dæmpet sin angstreaktion over telefonen og kunne fortsætte sin ferie på trods af risikoen for at møde slanger.

En anden klient havde udviklet fobi for både slanger, frøer og tudser. Dem er der meget større risiko for at støde på i vores danske natur, så det udgjorde et stort problem i forbindelse med besøg i sommerhuset.

Efter den første session følte klienten sig så godt rustet, at hun selv foreslog at vi gjorde alvor af en mulighed som jeg havde luftet: at tage ud til Plantorama i Egå som jeg har tidligere har samarbejdet med. Vi tog ud til Plantorama, og den venlige dyrepasser åbnede buret, tog en slange ud og min klient kom nu så tæt på en slange som hun nogensinde havde været. Uden at have den angst, som hun tidligere havde.

Målet er ikke nødvendigvis, at du skal kunne røre ved en slange, med mindre du skal være dyrepasser. Målet er bare, at du får et naturligt forhold til slanger så de ikke længere udgør et problem.

Læs anmeldelser

Fobien kan fjernes eller reduceres

Fobien stammer fra en overdreven frygt - og denne frygt kan fjernes, så du igen kan få et normalt forhold til slanger.

Husk at det ikke er noget, du selv skaber bevidst. Frygten er ikke rationel - så ville man jo bare kunne tænke sig ud af det. Frygten stammer fra mere primitive dele af hjernen - så frygt og angst af denne type er helt ubevidst.

Jeg hjælper både med teknikker til at reducere angst og med konkret at fjerne angsten vha hypnose og hypnoterapi.

Desuden anvender jeg en metode, jeg selv har været med til at udvikle, der hedder BSAFE. I denne metode handler det om at tage de enkelte dele af angst-oplevelsen hver for sig. Der er måske ubehag i kroppen, der er måske nogle bestemte billeder du ser for dig eller nogle bestemte tanker, du har.

Det ændrer vi på, sammen. Bagefter har du et helt andet forhold til slanger og kryb. Hypnosen og hypnoterapien binder alle metoderne sammen.

Læs mere om fobier og angst.

Gratis hypnosevideo mod angst

Prøv den gratis video med guidet selvhypnose mod angst. Videoen kan bruges til alle typer af angst og situationer, idet den tager udgangspunkt i det, du har angst for.

Hypnose på video er naturligvis ikke det samme som at sidde overfor mig i virkeligheden. Her ville vi i forsamtalen komme ind på situationer specifikt for dig. Jeg bruger også metoden BSAFE til at arbejde med angst, og generelt ville vi tale sammen undervejs. Det kan vi af gode grunde ikke på video.

Alligevel kan videoen her give dig et indtryk af, hvordan hypnose foregår - og dæmpe din angst.