Blog

Følg med her, hvis du vil læse mere om hypnose, krops-baseret terapi, psykologi og de mange spændende teknikker jeg anvender.

Du kan også abonnere på mit nyhedsbrev. Som bonus får du ved tilmelding adgang til en gratis lydindspilning til selvhypnose.


Læg en plan for din forandring

Et nyt år starter - hvad vil du forandre? Som altid får nytåret os til at skue tilbage på det, vi ønsker at lægge bag os - og samtidig tænke på hvad vi vil lave om. Det kunne man gøre på en hvilkensomhelst dag i året - men når et år slutter og et nyt begynder så føles det som en naturlig ting at det skal være nu. Den motiverende energi kan man lige så godt udnytte, så hvis du føler den spirende motivation og samtidig er træt af nogle dårlige vaner hos dig selv, så læs videre og få nogle gode råd til hvordan du kan få det til at ske og ikke bare blive ved tanken.

Læs videre

Ventetid hos psykologer - brug alternativ behandling hos hypnoterapeuter

Alt for lang ventetid hos psykologer Medierne skriver ofte om at der er for lang ventetid hos psykologerne især til behandling af angst og depression og at der skal ansættes flere psykologer. Ingen tvivl om at vi som samfund skal sikre at der er behandlingsmuligheder med rimelig ventetid. Ud over behandlingsmuligheder indenfor vores offentlige sundhedssystem er det dog er også vigtigt at vide, at der findes mange private udbydere som også kan hjælpe med psykologiske problemer.

Læs videre

Interview om fobi og angst med Aarhus efterskole

kategori blog

19 May 2021

Projekt om fobier og angst på Aarhus efterskole Jeg havde en rigtigt spændende samtale om fobier og angst med eleverne Ellen og Emma fra Aarhus Efterskole i forbindelse med deres projekt, hvor de undersøger hvad angst og fobi er. Hvordan opstår det - og hvordan kan man gøre noget ved det? De modige elever har også tænkt sig at afprøve deres fobier. I videoen snakker vi om hvad fobier er bygget op af, om vores flugt/kamp og luk-ned reaktioner, når vi oplever frygt.

Læs videre

2021 - nyt år og nytårsforsæt

Godt nytår! Så skal vi til den igen - vi tager hul på 2021, forhåbentlig et år der bliver mere normalt end 2020. Der er mange traditioner, vi lige har været igennem - jul, god mad, familiebesøg og nytårsaften. For de fleste lidt mere afdæmpet end normalt. Nu melder sig en anden tradition: nytårsforsættet. Er der nu, man skal smide et par kilo? droppe smøgerne? skrue op for motionen? cykle på arbejdet?

Læs videre

At være sammen med andre - et grundbehov

Vi skal huske de gode værdier mens det er svært Særligt under corona-krisen, som nok kommer til at vare længere end nogen af os bryder os om, er det vigtigt at huske på de gode ting i livet. Og stadig gøre dem. Det er vigtigt for vores trivsel. At være sammen med andre er et af de grundlæggende behov, der er udfordret under corona-krisen. Følelser er livsvigtige Følelser er det, der gør livet værd at leve.

Læs videre

Findes fotografisk hukommelse? Lær nogle simple tricks til at huske bedre.

Myten om fotografisk hukommelse Tænk, hvis man kunne læse en bog og huske hver side som et billede, man senere kunne finde frem igen fra hukommelsen og læse op fra. Det ville være en fantastisk evne både på jobbet og til eksamen. Der findes historier om mennesker der kan præcis det - men er de sande eller er det en myte? Hans Selye, forskeren der dedikerede sit liv til forskning i stress, siges at have haft fotografisk hukommelse.

Læs videre

Webinar om aktiv stressreduktion - hvad du selv kan gøre imod stress

Webinar om aktiv stress-reduktion En guide til at forstå fysisk og mental stress og hvad du skal gøre for at undgå stress Tilmelding Torsdag den 28. maj kl 19:30 holder jeg i mit samarbejde med ReSTEAM.dk et webinar om stress - eller rettere hvordan man undgår det. Spoiler-alert: Det handler om balance ;-) Indhold Hvad er biologisk stress? Der findes skam også “god stress” - såkaldt eustress Hvorfor rammes mennesker af langvarig stress?

Læs videre

Rør ikke ved dit ansigt!

Åh nej - nu rørte jeg mit ansigt igen! Jeg har lukket klinikken i øjeblikket for at begrænse corona-smitten. Heldigvis giver det mig tid til at indspille videoer og lave mere indhold til hjemmesiden. Det kan du glæde dig til senere. Hvis du vil høre det nyeste, så glem ikke at tilmelde dig mit nyhedsbrev - så får du hver uge en lille hilsen med alt godt fra hypnose-terapiens verden.

Læs videre

Mindfulness i hverdagen

Mindfulness - helt simpelt Jeg leder altid efter simple principper og “den aktive ingrediens”. Hvad er essensen af mindfulness egentlig? Kort fortalt er det tilstedeværelse og objektiv tankesortering. Netop fordi det er så enkle og generelle principper, kan det anvendes i mange forskellige sammenhænge, f.eks. stress, søvnløshed, angst og overspisning. Men omvendt er der også en risiko for, at mange tænker det er for simpelt - så man enten overser det eller tænker at det da ikke kan hjælpe mig.

Læs videre

Hypnoseteknikker - regression

Hypnoseteknikker - regression I mine nyhedsbreve vil jeg ind i mellem skrive om de teknikker, som jeg og andre hypnoterapeuter bruger i sessionen. I første omgang vil jeg beskrive teknikken regression, se herunder. Jeg holder i maj måned et kursus i smertekontrol med hypnose. Hvis du selv har kroniske smerter eller kender nogle der har, så læs mere om kurset og kom evt til informationsaften den 1. maj 2019 i Risskov, Aarhus.

Læs videre

Giv slip åndedræt

Stress af med “Giv slip” åndedræt I dette nyhedsbrev beskriver jeg en simpel teknik til at stresse af, som jeg ofte bruger med mine klienter. Det er en åndedrætsteknik, der meget hurtigt kan give ro i kroppen, læs mere herunder. Hvem er bange for … hypnose? 8-10. marts deltog jeg i messen Sund Livsstil i Scandinavian Congress Center i Aarhus og fik talt med hundredevis af mennesker om hypnose. Jeg var særligt glad for at tale med de mennesker, som sagde at de var “bange for hypnose”.

Læs videre

Nu med lyd!

Sund livsstil messen 8-10/3 i Aarhus Fredag-søndag den 8., 9. og 10. marts deltager jeg i messen Sund Livsstil i Scandinavian Congress Center i Aarhus på stand 80A. Jeg har mulighed for at give en rabatkode så du kan købe billet til kun 20,- kr til messen. (Entré ved døren koster 80,- og forsalgsbilletter koster normalt 40,- kr). Abonnenter på mit nyhedsbrev får tilsendt rabatkoden inden messen. Hvis vi ikke ses i min klinik inden da, håber jeg at se dig på messen!

Læs videre

Få det nu fixet!

Få det nu fixet!

Ja, jeg låner lige sloganet fra jem og fix fordi jeg tit har oplevet at klienter i min hypnoseklinik som har gået og haft et problem rigtig længe, før de har kontaktet mig. Ja ofte er det faktisk folk godt oppe i årene, der siger at de “altid” har haft problemet. Det kan være søvnbesvær, angst, en fobi, lavt selvværd eller lignende.

Nogle har prøvet at overkomme problemet med viljestyrke eller medicin. Mange har levet med det rigtig længe, før de endelig beslutter sig til at gøre noget ved det med hypnose hos mig. Jeg har tit undret mig over hvorfor det er sådan. Det er som om hypnose er det sidste, mange overvejer.

Læs videre

Godt nytår - 2019

Godt nytår - igen

Så er den gal igen. Man vågner til et nyt år, måske med en fornemmelse af at have fået både lidt for meget at spise og måske drikke nytårsaften. Sådan må det gerne være, nytårsaften skal da være en fest! Man nyder dagen og slapper af, først i morgen starter hverdagen igen med job, pligter … og nårh ja, nytårsforsættet! Det er jo i år du skal tabe dig, stoppe med at ryge, få mere tid til dig selv og familien, spise sundere, drikke mindre osv. I dag kan det være svært at gennemføre det, der virkede nemt i går! Det er nemmere at udskyde det til i morgen … og lige pludselig er der gået et år mere.

Læs videre

Hypnose og solskoldning

Hypnose og solskoldning

Måske er det varmen, men her i den fantastiske sommer kom jeg til at tænke på at man faktisk kan bruge smertelindring med hypnose ved solskoldning. Se videoen og find ud af, om det giver mening.

Læs videre

Hjernen, hjertet og maven

Hjernen, hjertet og maven

Nej, det er ikke en fortsættelse af børnebogen Narnia - løven, heksen og garderobeskabet, men derimod et nyhedsbrev om sammenhængen mellem krop og sind. I de senere år er man blevet mere og mere opmærksom på at hjernen og kroppen ikke er så skarpt adskilt, som vi ellers er så vant til at tænke her i Vesten, siden Descartes i 1600-tallet filosoferede sig frem til at adskille sjælen fra legemet. Vores tanker og følelser afhænger ikke af hjernen alene. Hjernen påvirker kroppen - men kroppen påvirker også hjernen.

Læs videre

Mister man kontrol, når man er i hypnose?

Hypnose og kontrol

Nej - man mister ikke kontrollen over sig selv under hypnose.

Alligevel er det en sejlivet myte, som desværre afholder mange fra at bruge hypnose til at få hjælp. Selv nu om dage holdes myten i live. For nylig blev tv-vært Mikkel Fønsskov hypnotiseret i DR's Aftenshowet og udtalte bagefter “Jeg var under en andens kontrol”.

Det var han ikke. Men det var dælme godt tv.

Læs videre

Du er ikke Spock!

Du er hverken Spock eller Kirk

I den klassiske science fiction serie Star Trek, som i de senere år bliver genindspillet, er der en gennemgående konflikt mellem den ikke-menneskelige Mr Spock, som udelukkende handler og tænker ud fra logik og kølige analyser, og Kaptajn Kirk, der som menneske opererer udfra sin mavefornemmelse, intuition og sine følelser. Det er en konflikt, vi (mennesker) alle kender fra os selv - vi er en skøn blanding mellem de to.

Læs videre

Camilla led af flyskræk, men så...

Flyskræk

Mellem 10 og 20 procent af befolkningen lider af flyskræk i en sådan grad, at det forhindrer dem i at flyve. I takt med at vi rejser mere og mere, er denne fobi blevet et større og større problem for mange, som enten må finde andre transportformer eller helt gå glip af rejser.

Heldigvis kan flyskræk og andre lignende enkeltstående fobier behandles effektivt og på meget kort tid.

Læs videre

Fortsætter nytårsforsættet?

Det er nu det er svært…

Da jeg var barn, troede jeg at det hed nytårsfort-sæt. Det gav mening at det var et nytårsløfte man gav sig selv, som man skulle fortsætte med. Senere forstod jeg, at det er et for-sæt, altså noget man sætter sig for. Men vi ved jo allesammen fra os selv, at det at sætte sig noget for, kun er begyndelsen. Det sværeste er faktisk at blive ved, at fortsætte, altså holde sit løfte.

Som hypnoterapeut har jeg fået mere viden om underbevidsthedens magt og har derfor nu også forstået, hvorfor det er svært. Hvis ikke man har sin underbevidsthed med sig, vil den bevidste vilje tabe i det lange løb. Heldigvis kan hypnose hjælpe - læs videre, hvis du skal have lidt hypnotisk hjælp til at stoppe en dårlig vane?

Læs videre

Januar - slut med sukker og fed mad

Godt Nytår!

Så sagde vi igen farvel til en hel måned med forkælelse af os selv og hinanden. Hygge med familien, vennerne og kollegerne, julefrokoster, masser af god mad, slik, desserter og til sidst et brag af en nytårsfest hvor vi topper forkælelsen med rigelige mængder god vin, øl og alkohol.

Midt i tømmermændene kommer vi desværre også så småt i tanker om de ting, vi i går lovede os selv om januar…

Læs videre

Anna fra julekalenderen 'Den Anden Verden' har sceneskræk

I øjeblikket følger mange af os DR's julekalender ‘Den Anden Verden’ hvor tvillingesøstrene Anna og Sara begge er skuespillere i et teater, men hvor Anna kæmper med sceneskræk, som i mange år har holdt hende væk fra scenen nede i sufflørboksen. I det 12. afsnit lykkedes det for første gang Anna at bekæmpe sceneskrækken og gennemføre en forestilling for publikum ligesom det lykkedes for Janus at overvinde sin højdeskræk.

Sceneskræk kender vi alle sammen som præstationsangst. Læs mere og få gode råd til at bekæmpe det.

Læs videre

Hvad er din fobi?

Du kender det måske - du begynder at svede, hjertet hamrer, du hyperventilerer og dine tanker kredser kun om at komme væk, NU!

Mange mennesker har en fobi, en uforklarlig angst, mod helt almindelige ting som f.eks. edderkopper, flyvning eller knapper. Men hvordan opstår en fobi egentlig - og kan man gøre noget ved den?

Læs videre

Hypnosens historie - Freud

Da jeg begyndte at studere hypnose og ikke mindst hypnosens historie var en af de største overraskelser, at psykoanalysens fader, Sigmund Freud, faktisk i en årrække var stor fortaler for hypnose!

Læs videre

Hypnose som bedøvelse

En af de mest fascinerende og overbevisende anvendelser af hypnose er som anæstesi, altså bedøvelse ved operationer. Faktisk er det en af de første anvendelser af hypnose i klinisk sammenhæng og går helt tilbage til midt i 1800-tallet, hvor den engelske kirurg James Esdaile i Indien anvendte hypnose til at udføre alle type operationer, inklusive amputationer og maveoperationer.

Læs videre