Blog

Følg med her, hvis du vil læse mere om hypnose, krops-baseret terapi, psykologi og de mange spændende teknikker jeg anvender.

Du kan også abonnere på mit nyhedsbrev. Som bonus får du ved tilmelding adgang til en gratis lydindspilning til selvhypnose.


Mindfulness i hverdagen

Mindfulness - helt simpelt Jeg leder altid efter simple principper og “den aktive ingrediens”. Hvad er essensen af mindfulness egentlig? Kort fortalt er det tilstedeværelse og objektiv tankesortering. Netop fordi det er så enkle og generelle principper, kan det anvendes i mange forskellige sammenhænge, f.eks. stress, søvnløshed, angst og overspisning. Men omvendt er der også en risiko for, at mange tænker det er for simpelt - så man enten overser det eller tænker at det da ikke kan hjælpe mig.

Læs videre

Hypnoseteknikker - regression

Hypnoseteknikker - regression I mine nyhedsbreve vil jeg ind i mellem skrive om de teknikker, som jeg og andre hypnoterapeuter bruger i sessionen. I første omgang vil jeg beskrive teknikken regression, se herunder. Jeg holder i maj måned et kursus i smertekontrol med hypnose. Hvis du selv har kroniske smerter eller kender nogle der har, så læs mere om kurset og kom evt til informationsaften den 1. maj 2019 i Risskov, Aarhus.

Læs videre

Giv slip åndedræt

Stress af med “Giv slip” åndedræt I dette nyhedsbrev beskriver jeg en simpel teknik til at stresse af, som jeg ofte bruger med mine klienter. Det er en åndedrætsteknik, der meget hurtigt kan give ro i kroppen, læs mere herunder. Hvem er bange for … hypnose? 8-10. marts deltog jeg i messen Sund Livsstil i Scandinavian Congress Center i Aarhus og fik talt med hundredevis af mennesker om hypnose. Jeg var særligt glad for at tale med de mennesker, som sagde at de var “bange for hypnose”.

Læs videre

Nu med lyd!

Sund livsstil messen 8-10⁄3 i Aarhus Fredag-søndag den 8., 9. og 10. marts deltager jeg i messen Sund Livsstil i Scandinavian Congress Center i Aarhus på stand 80A. Jeg har mulighed for at give en rabatkode så du kan købe billet til kun 20,- kr til messen. (Entré ved døren koster 80,- og forsalgsbilletter koster normalt 40,- kr). Abonnenter på mit nyhedsbrev får tilsendt rabatkoden inden messen. Hvis vi ikke ses i min klinik inden da, håber jeg at se dig på messen!

Læs videre

Få det nu fixet!

Få det nu fixet!

Ja, jeg låner lige sloganet fra jem og fix fordi jeg tit har oplevet at klienter i min hypnoseklinik som har gået og haft et problem rigtig længe, før de har kontaktet mig. Ja ofte er det faktisk folk godt oppe i årene, der siger at de “altid” har haft problemet. Det kan være søvnbesvær, angst, en fobi, lavt selvværd eller lignende.

Nogle har prøvet at overkomme problemet med viljestyrke eller medicin. Mange har levet med det rigtig længe, før de endelig beslutter sig til at gøre noget ved det med hypnose hos mig. Jeg har tit undret mig over hvorfor det er sådan. Det er som om hypnose er det sidste, mange overvejer.

Læs videre

Godt nytår - 2019

Godt nytår - igen

Så er den gal igen. Man vågner til et nyt år, måske med en fornemmelse af at have fået både lidt for meget at spise og måske drikke nytårsaften. Sådan må det gerne være, nytårsaften skal da være en fest! Man nyder dagen og slapper af, først i morgen starter hverdagen igen med job, pligter … og nårh ja, nytårsforsættet! Det er jo i år du skal tabe dig, stoppe med at ryge, få mere tid til dig selv og familien, spise sundere, drikke mindre osv. I dag kan det være svært at gennemføre det, der virkede nemt i går! Det er nemmere at udskyde det til i morgen … og lige pludselig er der gået et år mere.

Læs videre

Hypnose og solskoldning

Hypnose og solskoldning

Måske er det varmen, men her i den fantastiske sommer kom jeg til at tænke på at man faktisk kan bruge smertelindring med hypnose ved solskoldning. Se videoen og find ud af, om det giver mening.

Læs videre

Hjernen, hjertet og maven

Hjernen, hjertet og maven

Nej, det er ikke en fortsættelse af børnebogen Narnia - løven, heksen og garderobeskabet, men derimod et nyhedsbrev om sammenhængen mellem krop og sind. I de senere år er man blevet mere og mere opmærksom på at hjernen og kroppen ikke er så skarpt adskilt, som vi ellers er så vant til at tænke her i Vesten, siden Descartes i 1600-tallet filosoferede sig frem til at adskille sjælen fra legemet. Vores tanker og følelser afhænger ikke af hjernen alene. Hjernen påvirker kroppen - men kroppen påvirker også hjernen.

Læs videre

Mister man kontrol, når man er i hypnose?

Hypnose og kontrol

Nej - man mister ikke kontrollen over sig selv under hypnose.

Alligevel er det en sejlivet myte, som desværre afholder mange fra at bruge hypnose til at få hjælp. Selv nu om dage holdes myten i live. For nylig blev tv-vært Mikkel Fønsskov hypnotiseret i DR’s Aftenshowet og udtalte bagefter “Jeg var under en andens kontrol”.

Det var han ikke. Men det var dælme godt tv.

Læs videre

Du er ikke Spock!

Du er hverken Spock eller Kirk

I den klassiske science fiction serie Star Trek, som i de senere år bliver genindspillet, er der en gennemgående konflikt mellem den ikke-menneskelige Mr Spock, som udelukkende handler og tænker ud fra logik og kølige analyser, og Kaptajn Kirk, der som menneske opererer udfra sin mavefornemmelse, intuition og sine følelser. Det er en konflikt, vi (mennesker) alle kender fra os selv - vi er en skøn blanding mellem de to.

Læs videre