Interview om fobi og angst med Aarhus efterskole

19 May 2021

Projekt om fobier og angst på Aarhus efterskole

Jeg havde en rigtigt spændende samtale om fobier og angst med eleverne Ellen og Emma fra Aarhus Efterskole i forbindelse med deres projekt, hvor de undersøger hvad angst og fobi er. Hvordan opstår det - og hvordan kan man gøre noget ved det?

De modige elever har også tænkt sig at afprøve deres fobier. I videoen snakker vi om hvad fobier er bygget op af, om vores flugt/kamp og luk-ned reaktioner, når vi oplever frygt. Vi taler konkret om hvordan en fobi føles og opleves, for Ellen og Emma fortæller om deres fobier - fugle og vandskræk.

Se med og bliv selv lidt klogere på angst og fobi.

Og stor respekt her fra hypnotiseret.dk til de seje og modige elever fra Aarhus Efterskole. Held og lykke med jeres projekt!

Andre fobier

Som vi taler om i videoen, så kan man have fobi for alt, her er en liste over typiske fobier.

Fobier kan genere og hindre ens liv på mange måder, har man fobi for slanger bryder man sig måske ikke om at gå tur i skoven. Hvis man har flyskræk kan det forhindre én i at komme på ferie til de destinationer, man gerne vil. Har man social angst kan det f.eks. afholde en fra mange ellers sjove aktiviter. Bl.a kan det medføre at man undgår ting som fx at tage med til fest sammen med venner og familie. Nåleskræk kan medføre at man undgår medicinske undersøgelser eller nødvendige vaccinationer. Undgåelse er den mest naturlige reaktion, når man har angst - faktisk gør man præcis det, ens hjerne gerne vil have én til. Den vil gerne beskytte én og derfor skaber den frygt for at få én til at reagere med flugt eller sekundært, kamp. Der er også en tredje reaktion, “luk-ned”, det kan du læse mere om under angst.

Behandling af fobi med hypnose og BSAFE

Hvordan behandles angst generelt? Se f.eks. min explainer videoer om behandling af angst. På hypnotiseret.dk anvender jeg hypnose og metoden [bsafe] til at fjerne angsten, der ligger bag alle typer fobi. Når angsten er væk forsvinder tankerne og bekymringerne også - og man bliver fri igen.