Godt nytår - 2019

2 January 2019

Godt nytår - igen

Så er den gal igen. Man vågner til et nyt år, måske med en fornemmelse af at have fået både lidt for meget at spise og måske drikke nytårsaften. Sådan må det gerne være, nytårsaften skal da være en fest! Man nyder dagen og slapper af, først i morgen starter hverdagen igen med job, pligter … og nårh ja, nytårsforsættet! Det er jo i år du skal tabe dig, stoppe med at ryge, få mere tid til dig selv og familien, spise sundere, drikke mindre osv. I dag kan det være svært at gennemføre det, der virkede nemt i går! Det er nemmere at udskyde det til i morgen … og lige pludselig er der gået et år mere.

Viljestyrke

Vi er vant til at gennemføre de fleste af de mål, vi sætter os, med ren viljestyrke. Så når nogle af de mål, der umiddelbart virker nemme, ikke er så nemme at opnå alligevel, skyder vi straks skylden på os selv. “Jeg har en rygrad som en regnorm”, “jeg har ingen viljestyrke”, “jeg kan heller aldrig gennemføre nogetsomhelst”. Det er effektiv selvhypnose. Men det er negativ selvhypnose, som helt sikkert ikke gør det nemmere at nå dit næste mål!

Underbevidstheden er stærk. Underbevidstheden er en fællesbetegnelse for alle de processer i din hjerne og krop, der foregår udenfor bevidstheden. Bevidstheden har kun kapacitet til en brøkdel af de mange sanseindtryk der konstant drøner rundt i kroppen. Næsten alt hvad vi foretager os, stammer fra tidligere indlærte mønstre som vores krop/sind husker på - og gentager. Derfor må ren viljestyrke, som stammer fra bevidstheden, nogle gange give op over for de vaner og mønstre af tanker, følelser og reaktioner, som vi har forankret i krop og sind.

Hypnose

Jeg kan med hypnose hjælpe dig med at finde frem til det, du mangler, for at nå dit mål i 2019. Det gør vi sammen - jeg kan ikke gøre det for dig. Hypnose er ikke magisk, og ikke noget jeg kan “gøre” ved dig. Det er et samarbejde. Men med hypnose er det muligt at komme ind bag ved nogle af automatreaktionerne … og ændre dem. Man kan sige, at du får din underbevidsthed med dig. Nogle er bange for hypnose - fordi de tror, man mister kontrollen og overlader den til hypnotisøren. Det er ikke rigtigt. Hypnose er naturligt og er beregnet på at give dig kontrollen tilbage. Jeg bruger nogle gange ordene mentaltræning og visualisering som er andre ord for hypnose.

Det er forskelligt fra person til person, hvad der skal til. Det er derfor også nødvendigt at bruge forskellige metoder og teknikker. Hypnoterapi er derfor ikke kun én metode, men et utal af teknikker. Jeg bruger nogle af de nyeste - og nogle af de ældste - metoder, alt efter hvad der er brug for. Læs mere her.

Nogle gange er der en årsag til at fastholde vaner, andre gange skal målet ses i et nyt perspektiv for at finde tilstrækkelig motivation. Der kan være nogle andre mønstre, der skal ændres først. Jeg kan lære dig teknikker til at få mere kontrol over tankemylder, mærke din krop og dine følelser og gradvist få kontrollen tilbage. Det er helt simple nede-på-jorden teknikker.

Så hvis du har brug for et venligt skub i ryggen til at opnå dit nytårsforsæt i 2019 så bestil en tid.

Godt nytår!

– Kim Oechsle