Find en hypnotisør eller hypnoterapeut

Certificeret hypnoterapeut og metakognitiv terapeut Kim Oechsle
Effektiv og tryg terapi, efter behov, ikke faste forløb. Se anmeldelserne.

Få svar på spørgsmål som hvad en hypnotisør kan, forskellen på hypnotisør og hypnoterapeut og hvordan du finder en god hypnotisør eller hypnoterapeut til at hjælpe med dit problem.

Hvad er en hypnotisør?

Nogle tror at hypnotisører har særlige evner til at hypnotisere, men det er ikke rigtigt. Man uddanner sig til at blive hypnotisør. Selve det at hypnotisere andre er altså noget, man kan lære. Men faktisk er det den, der bliver hypnotiseret, der “gør alt arbejdet”. Man går selv i en hypnotisk tilstand. 85% af befolkningen kan hypnotiseres i større eller mindre grad.

Som hypnotisør har man altså lært hvordan man nemmest hjælper andre i en hypnotisk tilstand. I den hypnotiske tilstand er man mere påvirkelig. Man kan f.eks. modtage påvirkning om at slappe af. På den måde kan hypnose i sig selv være afslappende, men det afhænger helt af hvilke påvirkninger, man modtager under hypnosen.

At være i hypnose hjælper altså ikke i sig selv mod noget problem. Derfor bør man vælge en hypnoterapeut, hvis man ønsker hjælp til noget konkret.

Læs mere om hypnose og hvem der kan hypnotiseres.

Hvad er en hypnoterapeut?

En hypnoterapeut står for hypnoseterapeut og er kort fortalt en terapeut, der anvender hypnose. Hypnose er ikke terapi i sig selv, det er vigtigt hvad der foregår under hypnosen.

En hypnoterapeut kan anvende forskellige former for terapi både før, under og efter hypnosen. Der findes mange forskellige terapeutiske retninger og metoder, de fleste kan kombineres med hypnose.

Derudover er der nogle særlige metoder, som primært hører til hypnose. Her udnytter hypnoterapeuten, at forestillingsevne og modtagelighed for påvirkninger er forstærket under hypnose. Disse metoder handler meget om at anvende forestillingsevnen og bearbejde ubevidste processer.

Vær opmærksom på, at alle terapeuter, også hypnoterapeuter, kan arbejde med vidt forskellige metoder. Hvis du har “prøvet en hypnotisør” tidligere og opsøger en anden, er det ikke sikkert at det foregår på samme måde.

Showhypnose - hypnose som underholdning

Hypnose har stort set siden det blev opdaget også været anvendt som underholdning, fordi de såkaldte hypnotiske fænomener viser hvad det menneskelige sind er i stand til. Det er f.eks. fænomener som ens hænder svæver eller er klæbet sammen, at man går i hypnose på kommando eller glemmer sit eget navn.

En showhypnotisør har lært at skabe underholdning ud af hypnose men er ikke nødvendigvis hypnoterapeut. Der anvendes helt andre metoder til hypnoterapi end under et hypnoseshow.

Uddannelse som hypnotisør og hypnoterapeut

Der findes i Danmark mange skoler, der uddanner hypnotisører og hypnoterapeuter. Det er ofte en række kurser, der kan sammensættes til en større eller længere uddannelse i hypnoterapi.

Hvordan finder jeg en god hypnotisør eller hypnoterapeut?

Al terapi er et samarbejde mellem klient og terapeut. Det gælder også for hypnoterapi. Det gælder derfor om at finde en hypnoterapeut, som

  • du har tillid til
  • virker troværdig og realistisk omkring resultater
  • har uddannelse som hypnoterapeut og som løbende videreuddanner sig
  • har viden om og erfaring med dit problem

Du kan læse om hypnoterapeuter på deres egne hjemmesider, læse anmeldelser på Trustpilot, Google eller Facebook. Desuden kan du ofte skrive eller ringe og få en indledende snak eller bestille en tid til en prøvesession.

Hvor finder jeg en hypnotisør?

I Danmark kan du bla finde hypnotisører gennem de to store foreninger NGH og FHHD. I Danmark kan du bla finde hypnotisører gennem de to store foreninger NGH og FHHD. Desuden arbejder nogle psykologer med hypnose.