Hypnose mod søvnbesvær - problemer med at sove

Søvnproblemer kan afhjælpes med hypnose

Jeg kan hjælpe med hypnose og afslapningsteknikker, hvis du ikke kan falde i søvn, vågner i løbet af natten eller generelt har en dårlig søvn.

Nederst kan du se en video, hvor du kan prøve hypnose til at stresse af og finde ro.

Se hypnose-video mod stress

Årsager til søvnproblemer

Hyppige problemer med at falde i søvn eller vågne i løbet af natten kan skyldes

  • tanker, der kører i ring
  • stærke følelser, der vælder op i én
  • fysisk uro i kroppen
  • svært ved at falde til ro
  • ubearbejdede årsager til søvnløshed

Stress og søvn

Ovenstående er også forbundne med stress. Nervesystemet aktiveres på et helt forkert tidspunkt og forhindrer den afslapning der er nødvendig for at man kan falde i søvn.

Hypnose kan hjælpe med at finde ro

Jeg har efterhånden hjulpet en del mennesker med søvnproblemer med simple metoder. Metoderne er en kombination af hypnose og teknikker til at finde ro og skabe afslapning og kan hjælpe mod mange forskellige søvnproblemer. Hypnose er i sig selv afslappende og kan hjælpe med at få både krop og sind til at geare ned. Efter at have været i hypnose hos mig øver vi selvhypnose, som du derefter kan bruge til at stresse af, komme ned i tempo efter arbejde eller til at falde i søvn på.

Desuden er hypnose velegnet til at få styr på løbske tanker. Endelig kan hypnoterapi anvendes til at afdække evt årsager til søvnløsheden.

Hvis du drømmer usædvanlig meget og vågner udmattet efter søvn, bør du også læse om depression.

Hvis din søvn er generet, fordi du har kroniske smerter kan du læse om hypnose mod kroniske smerter.

Søvnhygiejne

Hvis du har problemer med din søvn er det en god idé først at indrette sig efter de basale råd om god søvnhygiejne.

  • Gå i seng og stå op ca samme tidspunkt hele ugen
  • Sørg for et køligt soveværelse
  • Ingen kaffe eller alkohol før sengetid
  • Undgå det blå lys fra computere og mobiltelefoner før sengetid
  • Sengen skal associeres med søvn: se ikke tv i soveværelset og heller ikke noget med at arbejde
Hypnose og hypnoterapi mod søvnproblemer
Hypnose og hypnoterapi hjælper mod søvnproblemer

360 grader rundt om søvnen hos hypnotiseret.dk

Når jeg arbejder med søvnbesvær, går vi hele vejen rundt om søvnproblemerne. Det handler ikke om at analysere hele dit liv - men om at fokusere lige præcis på hvad der sker i forbindelse med søvn. Hele tiden ser vi på, hvad der arbejder for søvnen og hvad der arbejder imod søvnen. Vi ser på tanker, følelser og krop. Vi bruger den oplevelsesorienterede del af hypnose til at dykke ned og afklare hvad der sker - og så bruger vi hypnose som påvirkning til at ændre på vaner og automatiske og ubevidste mønstre.

Nogle gange er det relevant at lære dig praktiske redskaber til at gøre kroppen og sind rolige. Her kan åndedrætsteknikker og mentaltræning være en kæmpe hjælp. Jeg lærer dig at bruge selvhypnose til at skabe ro og søvnighed - uanset om du har svært ved at falde i søvn eller vågner i løbet af natten.

Mit mål er at give dig redskaber til at sikre dig en god søvn og selv at kunne håndtere de udfordringer der kan være med søvn.

Kontakt lægen hvis…

I nogle tilfælde skyldes søvnproblemer fysiske årsager eller psykiske problemer. I disse tilfælde bør du altid kontakte din læge først. Hypnose kan oftest uden problemer supplere lægens behandling, men det skal i disse tilfælde aftales med din læge. Du er også velkommen til at få din læge til at kontakte mig.

Igennem stress - gratis hypnosevideo til at forebygge og fjerne stress

Se den gratis video Igennem stress med guidet selvhypnose som virker afstressende, ego-styrkende og beroligende. Inkluderer en åndedrætsøvelse.

Hypnose på video er naturligvis ikke det samme som at sidde overfor mig i virkeligheden, men det kan give dig et indtryk af, hvordan det foregår.