Hypnose og terapi mod vrede

Få hjælp til at overkomme vrede med hypnose-terapi

Overdreven eller ukontrollerbar vrede er ofte rettet mod dem, vi holder allermest af. Det føles som om man ikke kan kontrollere vreden - men heldigvis er det muligt med metakognitiv hypnose-terapi at ændre på både følelsen af vrede og følelsen af ukontrollerbarhed.

Hvordan opstår ukontrollerbar vrede?

Vreden er en følelse som er skabt af hjernen. Hjernen oplever sanseindtryk fra kroppen og indtryk fra hjernen selv i form af tanker.

Sanseindtryk og tankerne i sig selv kan fungere som triggere som sætter følelser i gang. Det er der ikke noget galt i. Problemet er, hvis følelserne vokser … og vokser … og vokser … til de når et ubehageligt niveau eller et niveau, hvor man ikke længere er helt sig selv og ikke længere kan kontrollere sine egne reaktioner.

Det, der kan få følelserne til at vokse, er de negative tanker, som ofte kører i ring og forstærker hinanden - og forstærker vreden. Løsningen er derfor at se på, hvordan man adskiller tanker og følelser, så man undgår at det bygger sig op.

Metakognitiv hypnoterapi og mindfulness mod vrede

Det er grundtanken i både metakognitiv terapi og i den psykologiske illusionsmodel at få et andet forhold til sine tanker, så de ikke behøver at medføre en reaktion. Begge dele er inspireret af tankerne bag mindfulness.

Det betyder ikke, at man skal sidde og meditere sin vrede væk! Men ved at dykke ned i, hvad følelsen af vrede består af - billeder, ord, en følelse i kroppen (f.eks. brystet, maven eller hænderne) kan man adskille de mange dele - og simpelthen træne hjernen til at reagere anderledes.

Det er den måde, jeg arbejder med vrede på. Bagefter føles det helt anderledes at tænke de samme tanker. Og så er vreden væk - eller i hvert fald mindre. Måske skal der et par gange til.

Når vreden letter - metakognitiv hypnoterapi mod vrede
Når vreden letter - metakognitiv hypnoterapi mod vrede

Søg hjælp mod for stærk vrede

Hvis du synes, det lyder som en mulig løsning for dig, så kontakt mig eller bestil en tid.