Negative, udadrettede følelser

Stærke, negative følelser mod andre rammer tit dem man elsker mest

Negative følelser rettet mod andre

Der er ikke i sig selv noget galt med at opleve stærke, negative følelser. Følelser i sig selv er bare … følelser.

Når følelserne er rettet mod andre, kan det give problemer i parforholdet eller eks-konen, eks-manden eller eks-kæresten. Det kan også gå ud over forholdet til ens egne børn eller forældre.

Ofte er det de nærmeste, man har de største følelser overfor - også de negative. Men det kan selvfølgelig også være andre - naboen, en kollega, chefen, samfundet eller lignende.

Når folk søger hjælp hos mig, kan det f.eks. være fordi

  • følelserne er så voldsomme at de bliver for ubehagelige at være i
  • følelserne er ubegrundede eller overdrevne
  • de kan ikke styre følelserne og følelsesudbrud
  • følelserne og tankerne om det fylder for meget og forhindrer søvn eller trivsel

Negative følelser rettet mod en selv

Negative følelser rettet mod én betyder som regel at man også har lavt selvværd. Der er ofte negativ selvsnak og stærke følelser. Og mange tanker. Særligt ved overtænkning kan hypnoterapi med en metakognitiv tilgang være en vej at gå.

Eksempler på negative følelser

Her kan du læse om bla vrede, jalousi med mere.


Hypnose og terapi mod jalousi

kategori behandlinger

Få hjælp mod jalousi med hypnose-terapi Overdreven jalousi kan være ødelæggende både for ens egen trivsel og for parforholdet. Det føles som om man ikke kan kontrollere jalousien - men heldigvis er det muligt med metakognitiv hypnose-terapi at ændre på både følelsen af jalousi og følelsen af at det ikke kan kontrolleres. Hvordan opstår jalousi? Vi gifter os for at indgå i monogame forhold - så i de fleste forhold handler det om at have eksklusiv ret på kæresten, konen eller manden!

Læs videre

Hypnose og terapi mod vrede

kategori behandlinger

Få hjælp til at overkomme vrede med hypnose-terapi Overdreven eller ukontrollerbar vrede er ofte rettet mod dem, vi holder allermest af. Det føles som om man ikke kan kontrollere vreden - men heldigvis er det muligt med metakognitiv hypnose-terapi at ændre på både følelsen af vrede og følelsen af ukontrollerbarhed. Hvordan opstår ukontrollerbar vrede? Vreden er en følelse som er skabt af hjernen. Hjernen oplever sanseindtryk fra kroppen og indtryk fra hjernen selv i form af tanker.

Læs videre

Hypnose-terapi mod vejvrede - road rage

kategori behandlinger

Hvad er vejvrede eller “road rage” Vejvrede, eller road rage er når nogle trafikanter bliver overdrevet vrede på andre i trafikken. Det kan både være farligt i trafikken og mange er flove over at de bliver så vrede uden at kunne kontrollere det. Hvordan reagerer du i trafikken? Trafikken er et virvar af mange forskellige trafikanter der alle har forskellige destinationer. Der sker små og store uheld hele tiden - også selvom alle har lært at vi skal passe på i trafikken.

Læs videre