Hypnoterapi 360 grader om problemet

Hypnoterapi der går 360 grader rundt om problemet

Hypnoterapi afhænger af et godt samarbejde. Derfor er en væsentlig del af det, en ordentlig samtale og afklaring af alle dele af problemet. Jeg anvender et 360-graders perspektiv omkring problemet, så vi får dækket alle muligheder af. Læs hvordan eller se videoen.

Min 360-graders tilgang til problemer

I de fleste problemstillinger anvender jeg en 360-graders metode, hvor vi sammen går omkring alle aspekter af det, du ønsker at ændre. Lad os kalde det “problemet”. Det er meget generelt, men tanken er her at illustrere, hvordan det at gå hele vejen omkring problemet er nyttigt og nødvendigt, uanset hvad vi arbejder med.

Husk at terapien er et samarbejde hvor vi i fællesskab skal afklare hvad problemet egentlig består af. Mange gange er man ikke selv klar over alt hvad der foregår indeni i én selv, og derfor er afklaringen også en væsentlig del af terapien.

Der vil være noget, du ønsker at ændre, fordi problemet forhindrer dig i noget. Noget du altså ikke kan pga problemet.

Der kan også være problemstillinger, hvor du føler at du skal gøre noget bestemt. At du bliver drevet til det og ikke kan styre det - altså har mistet kontrollen. Ofte vil vi se på om der er i så fald er noget, der bliver bedre eller forsvinder, hver gang du gør det, og at det er dette, der ender med at styre dig. Vi kan føle at vi bliver skubbet mod noget eller at vi bliver trukket mod noget.

Er der specifikke situationer, hvor problemet opstår? Og i så fald - hvad sker der omkring dig i omgivelserne i sådan en situation. Og allervigtigst: hvad sker der indeni dig imens? Her opdager vi tit sammen nogle nye aspekter, når vi dykker ned i det.

Jeg anvender hele tiden forskellige metoder til afklaringen og til terapien. Vi laver samtale, mentale øvelser og tankeeksperimenter, hypnose og mindfulness. Altsammen er værktøjer i min værktøjskasse, der hjælper dig til at skabe forandringer. En væsentlig del af 360-graders metoden er at jeg hele tiden checker med dig, hvordan det føles nu, når du tænker på f.eks. specifikke situationer. I sidste ende er det jo altid tanker, følelser og krop, vi arbejder med.

En ny frihed viser sig efter succesfuld hypnoterapi. Pludselig kan man noget, man ikke kunne før, eller gør ikke længere noget, man følte man <i>skulle gøre
Frihed fra tanker, følelser og kontrol. En ny frihed viser sig efter succesfuld hypnoterapi. Pludselig kan man noget, man ikke kunne før, eller gør ikke længere noget, man følte man skulle gøre

En ny frihed viser sig

Når vi har afklaret alle aspekter hele vejen rundt vil du som oftest med det samme kunne mærke at følelserne har ændret sig, selvom tankerne er de samme. Det er der mange der slet ikke forventer. Det er netop en del af det, jeg arbejder med i hypnose: graden af virkelighedsfølelse. Det er her jeg anvender både min viden indenfor hypnose og mindfulness til at arbejde og lave forandringer der går lidt “bagom” vores normale bevidsthed og opfattelse. Men du kan mærke forskellen bagefter!

Læs mere om mine forskellige måder at arbejde med f.eks. fobier, rygestop og stress med hypnoterapi, hvor jeg bruger 360 grader-princippet.