Hypnose mod sukkertrang

Hypnose som hjælp mod sukkertrang

Hypnose kan være en kæmpe hjælp i bekæmpelsen af stærk sukkertrang, som mange lider af.

Løsningen er at arbejde helhedsorienteret. Hypnose kan hjælpe med direkte påvirkning mod sukkertrang. Hypnoterapi kan hjælpe med at få følelserne, der ligger bag, til at arbejde for dig i den rigtige retning.

Nederst kan du se en video, hvor du kan prøve hypnose til at gennemføre vaneændringer.

Se hypnose-video til vaneændringer

Sukkertrang - kager, slik, sødt …

Sukkerets historie

Tidligere var det honning der var menneskets bedste kilde til den rene sukkerform men det har været meget mere sjældent i normale menneskers hverdag. Siden vi begyndte at fremstille sukker i 1800-tallet er det gået stærkt og nu er sukker blevet så billigt og nemt at skaffe, at det er blevet et problem for os, fordi vi samtidig bevæger os alt for lidt i forhold til det vi spiser.

Løsningen er ikke at afskaffe sukker, for det er kommet for at blive. Løsningen er at få bugt med sukkertrangen.

Sukker er vanedannende

Sukker er næsten et narkotikum. Det er det, fordi sukker jo giver kortvarig energi og giver en dejlig smag. Begge dele er noget, vores hjerner husker.

Samtidig er trangen til sukker ikke ligesom sult, tørst eller trangen til ilt. Sukkertrang er ikke et behov, det er tillært. Sukkertrang er derfor ikke noget virkeligt, det er noget, hjernen har lært og skaber som en følelse. Følelser er hjernens måde at styre os til at gøre ting. Derfor føles det meget virkeligt.

Slikskålen står ofte og frister - hypnose kan hjælpe mod den uovervindelige sukkertrang

Trang til at spise slik

Nogle spiser simpelthen for meget slik og har altid slik i skuffen. Slik i bilen. En slikskål foran fjernsynet. Nogle er helt vilddyrsagtige og spiser slikket direkte fra indpakningen. Det føles som et behov.

Men husk at det er noget, hjernen har lært sig - og det kan fjernes igen.

Trang til at spise kager

Andre kan ikke gå forbi en bagerbutik uden at sukkertrangen melder sig. Eller de bager selv og spiser alt for meget. Det tragiske med sukker er jo, at der ikke skal særlig meget til, før det sætter sig på sidebenene.

Sukker: fordi jeg fortjener det

Det er meget almindeligt, at sukker i form af slik, kager eller andet sødt indtages “fordi jeg fortjener det”. Det er forkælelse. Det er altså i virkeligheden et andet behov, sukkeret forsøger at dække! Det at afdække hvad der ligger bag, kan tit være med til at opløse sukkertrangen. For for meget sukker er jo på den lange bane ikke forkælelse, men er ødelæggende for helbredet og kan forhindre

Hypnoterapi kan hjælpe med at finde frem til de følelser, der ligger bag forkælelsen og finde frem til nogle andre mål.

Dine mål med at stoppe sukkertrang

Generelt er det mest realistiske mål med hypnose mod sukkertrang ikke at du aldrig må røre sukker igen. Dermed adskiller det sig fra rygestop og behandling af alkoholisme (som jeg ikke beskæftiger mig med).

For de fleste er målet at få lov til at nyde sødt en gang imellem. Men det skal netop være til at styre. I mine sessioner arbejder vi sammen om at finde frem til dine personlige mål og ønsker. Og det er det, vi sammen skal bruge til at opløse sukkertrangen og finde nogle alternativer til dig. Det skal være nemt, ikke en konstant kamp.

Løsningen er at finde positive ressourcer i dig og dit liv, det er altid det, der holder os mennesker kørende. Men ofte glemmer vi at styre efter det.

Nu også som videokursus

Hvis du bor for langt væk eller synes et terapiforløb lyder for dyrt, er der også muligheden for at følge mit videokursus i eget tempo.

Gratis hypnosevideo til at gennemføre beslutningen om vaneændring

Se den gratis video som guider dig igennem hypnose der tager fat i motivation til at gennemføre din beslutning om at ændre dårlige vaner.

Hypnose på video er naturligvis ikke det samme som at sidde overfor mig i virkeligheden, men det kan give dig et indtryk af, hvordan det foregår.