Kan hypnose hjælpe mod kræft?

Hypnose og kræft

Hypnose kan naturligvis ikke helbrede kræft i sig selv. Men hypnose kan bruges som hjælp til en lang række følger af en kræftsygdom.

En tredjedel af os alle rammes af kræft på et tidspunkt i vores liv. Heldigvis har vores dygtige læger så mange gode behandlingsmuligheder, at det ikke nødvendigvis er en dødelig sygdom. Som hypnoterapeut kan jeg supplere den almindelige behandling i forskellige retninger. Jeg har ikke mange klienter af den art, men ser da nogen ind i mellem.

Hjælp mod smerter, angst og ubehag

Den mest oplagte er hjælp mod smerter. Hypnose er effektivt mod både kroniske og akutte smerter. Hypnose anvendes både mod smerter som følge af kræften selv, og også mod gener opstået pga behandlingen. Det kunne f.eks. være kvalme.

Desuden kan hypnoterapi hjælpe mod angst og i det hele taget hjælpe til at blive bedre rustet til at leve med følgerne af sygdommen. Alle kneb gælder - og det gælder om at ruste sig selv bedst muligt til at nedkæmpe sygdommen.

Hypnose er visualisering

Jeg har også hjulpet med at give hypnose til selvheling. Metoden er at give kroppen en dejlig afslapning og så visualisere, hvordan kræften forsvinder eller bekæmpes af immunforsvaret. Det kaldes også visualisering eller mentaltræning. Jeg har det bedst med at kalde en spade for en spade: det er hypnose.

Jeg understreger at der ikke er evidens for at hypnose kan helbrede kræften i sig selv, men der er evidens for at hypnose kan påvirke immunsystemet i positiv retning, ligesom der er evidens for at positive, hypnotiske forslag om selvheling gør at kroppen heler bedre. Helt konkret er der lavet forsøg hvor der med varme skabes en lille skade i huden på begge arme. Hvis forsøgspersonerne forestiller sig at den ene arm er svag og den anden er stærk, vil den “stærke” arm ofte hele bedre.

De gange, jeg har givet hypnose til kræftpatienter, har de haft en dejlig afslappende oplevelse og fået en optagelse med hjem, som de efterfølgende kan lytte til.

Næste gang

Hvad er det der sker, når hypnotisøren knipser med fingrene, siger SOV og folk bare falder om? Kan det lade sig gøre?

Kontakt

Jeg hjælper mennesker med mange forskellige udfordringer ud fra en tilgang hvor jeg integrerer flere forskellige metoder. Har du selv eller andre brug for hjælp så kontakt mig http://hypnotiseret.dk/kontakt og hør nærmere.

Venlig hilsen

Kim Oechsle, hypnotiseret.dk http://hypnotiseret.dk