Problemer med social kontakt

Mennesker er flokdyr

Som mennesker er vi afhængige af social kontakt sammen med familie, venner og kolleger. Men vi kan også være udfordret med social kontakt. Instinktivt trækker vi os tilbage - men det gør kun problemet værre.

Vi er flokdyr. Vi er fra naturens side skabt til at leve i en flok. Det var i tidernes morgen livsfarligt at blive smidt ud af flokken og fællesskabet, ud til farlige dyr og farligt vejr. Det at være sammen med andre giver os tryghed, intimitet og glæde. At lege giver os mulighed for at træne farlige situationer og positionere os i flokken.

Vi er afhængige af hinanden

Mennesket har udviklet stærke sociale kompetencer og også afhængighed af det sociale. Sociale problemer har mange ansigter. Den mest almindelige fobi er fobi for at tale for andre mennesker. Det giver rigtig god mening, når man tænker på hvor farligt det kunne være at træde ved siden af tidligere i menneskets historie. Sociale problemer kan også være problemer med i det hele taget at være sammen med andre mennesker.

Hjernen er bygget til det

Vi har stort set de samme hjerner som vores forfædre for tusindvis af år siden. Hjernens vigtigste opgave er at holde os i live. Det sker ved at den konstant hjælper til med at overvåge både vores krop og omgivelserne. Den forsøger at skabe mening mellem det, vi tidligere har oplevet, med det vi oplever lige nu - og så forsøger den at forudsige hvad der kommer til at ske, så vi undgår at komme i problemer fremover.

Social angst

Når jeg arbejder med angst og problemer med social kontakt, handler det først og fremmest om at finde frem til, i præcis hvilke sammenhænge, man oplever sit sociale problem. Derefter begynder vi med tankeeksperimenter og hypnose at ændre på hjernens opfattelse. Jeg anvender bla den nye metode, den psykologiske illusionsmodel, hvilket ofte er meget effektivt. Mange tolker sociale problemer som om der er noget “galt” med dem selv, men i virkeligheden gør hjernen bare det, den skal: forsøger at undgå de problemer. Når denne “misforståelse” er forsvundet, er problemet også.

Næste gang

Handler om tanker, tanker, tanker. Når hjernen kører derudaf med så mange tanker, at det ligner “myrekrig” fra fjernsynet.

Kontakt

Jeg hjælper mennesker med mange forskellige udfordringer ud fra en tilgang hvor jeg integrerer flere forskellige metoder. Har du selv eller andre brug for hjælp så kontakt mig http://hypnotiseret.dk/kontakt og hør nærmere.

Venlig hilsen

Kim Oechsle, hypnotiseret.dk http://hypnotiseret.dk