Tristhed og energi

Lavt batteri?

Alle mennesker oplever at mangle energi engang i mellem. Nogle oplever tristhed og energiforladthed, hvor selv helt almindelige dagligdags ting bliver svære eller helt uoverkommelige. Men man kan hente energi og styrke fra sine egne ressourcer.

Langvarig tristhed

Varer tilstanden af tristhed og energiforladthed ved i længere tid kan det udvikle sig til depression og man bør søge hjælp, idet det kan være svært at komme ud af tilstanden alene. Jeg er hverken læge eller psykolog og kan ikke stille diagnoser som f.eks. depression. Jeg ved dog en del om hvordan man skal bruge sin hjerne bedst muligt, og det kan alle have gavn af.

Problemer og hjernen

Hjernen er en problemknuser. Dens vigtigste opgave er at holde os i live, hvilket var meget sværere, dengang vi boede sammen i huler og der luskede farlige dyr omkring lige udenfor. Vi har stadig den samme slags hjerne. Derfor forsøger vores hjerner også konstant at have en model af verden og forudsige hvad der kommer til at ske, så vi gør det bedst mulige i forhold til det forventede. Det skal vi som regel være glade for. Ulempen er, at hjernen og sindet kan bruge for meget tid på at løse problemer. Og så er det stort set kun problemer og problemløsning, man oplever. Alle de øvrige oplevelser bliver set i lyset af problemerne, eller måske snarere i skyggen af problemerne.

Det er helt normalt

Der er som sådan ikke noget galt med en hjerne, der forsøger at løse problemer. Men den skal ikke “være i problemet” 100% af tiden, det er den ikke beregnet til. Det svarer til at køre rundt i 1. gear på sin bil hele tiden. Bilen reagerer alt for kraftigt på de mindste forandringer i speederen, motoren kører i alt for høje omdregninger. Det har den bestemt ikke godt af. Det handler om at bruge sin hjerne på den rigtige måde, så den får de bedste betingelser. Lade op igen. En simpel metode er at afsætte et bestemt tidspunkt om dagen til at bekymre sig. Til gengæld laver man en kontrakt med sig selv om at man ikke behøver at løse problemer, når man lægger sig til at sove, eller hvis man vågner om natten.

Når tanker og følelser overtager kontrollen

Mange oplever, at tanker eller følelser tager kontrollen. Der findes forskellige teknikker til at hjælpe mod dette. Mange af teknikkerne er lige så simple som de er effektive. I mit foredrag demonstrerer jeg en metode til at hente energi og styrke fra de positive sider af ens liv. Jeg har også indtalt dette på lydfilen “Hent energi fra glæden”, som du kan se her https://hypnotiseret.dpdcart.com/product/177697. Med opmærksomhedsteknikken Open Focus kan man også lære at rette sit fokus på andet end problemer og bekymringer og dermed anvende sit sind bedre.

Bekymringer og fremtiden

Har man mange bekymringer, er det ofte et tegn på at ens sind befinder sig meget i fremtiden. Det afspejles også ofte i intense drømme kombineret med udmattethed. Men det er svært at spå - især om fremtiden, siger man. Faktisk ved vi godt, at man ikke kan forudsige fremtiden. Det ved man inderst inde, men på et intellektuelt plan. Men nogle gange føles det bare ikke sådan. Det er en del af den psykologiske illusion, vores hjerner skaber. Heldigvis kan man bryde denne illusion gennem samtale og brug af hypnose til tankeeksperimenter.

Ved at erkende eller oplever, på et følelsesmæssigt plan, at tanker om fremtiden ikke har noget med fremtiden at gøre, sætter man også sit sind frit, så der bliver plads til at opleve alle de andre facetter af livet.

Tip: Er dine tanker fremtiden?

  • Luk øjnene
  • Tænk på en dejlig begivenhed ude i fremtiden, en behagelig én til dette eksperiment
  • Oplev begivenheden lige nu, så kraftigt som du kan
  • Måske kan du "se" begivenheden for dit indre blik, se det som om du er der lige nu
  • Oplev lyde, lugte og måske nogle af de samme følelser
  • Stop så op en gang ...
  • Er din oplevelse fremtiden?
  • Altså virkelig fremtiden?

Næste gang dine tanker kredser og kredser om en bekymring ude i fremtiden …

Så spørg dig selv på samme måde: Er dine bekymringer fremtiden?

Eller er det bare tanker … som giver følelser - lige nu?

Næste gang

I næste nyhedsbrev ser vi nærmere på følelser. Følelser er både det brændstof, der giver energi og livskvalitet - og det, der kan gøre livet svært og hårdt.

Kontakt

Jeg hjælper mennesker med mange forskellige udfordringer ud fra en tilgang hvor jeg integrerer flere forskellige metoder. Har du selv eller andre brug for hjælp så kontakt mig http://hypnotiseret.dk/kontakt og hør nærmere.

Venlig hilsen

Kim Oechsle, hypnotiseret.dk http://hypnotiseret.dk