Tristhed og energi

Lavt batteri?

Alle mennesker oplever at mangle energi engang i mellem. Nogle oplever tristhed og energiforladthed, hvor selv helt almindelige dagligdags ting bliver svære eller helt uoverkommelige. Men man kan hente energi og styrke fra sine egne ressourcer.

Langvarig tristhed

Varer tilstanden af tristhed og energiforladthed ved i længere tid kan det udvikle sig til depression og man bør søge hjælp, idet det kan være svært at komme ud af tilstanden alene. Jeg er hverken læge eller psykolog og kan ikke stille diagnoser som f.eks. depression. Jeg ved dog en del om hvordan man skal bruge sin hjerne bedst muligt, og det kan alle have gavn af.

Problemer og hjernen

Hjernen er en problemknuser. Dens vigtigste opgave er at holde os i live, hvilket var meget sværere, dengang vi boede sammen i huler og der luskede farlige dyr omkring lige udenfor. Vi har stadig den samme slags hjerne. Derfor forsøger vores hjerner også konstant at have en model af verden og forudsige hvad der kommer til at ske, så vi gør det bedst mulige i forhold til det forventede. Det skal vi som regel være glade for. Ulempen er, at hjernen og sindet kan bruge for meget tid på at løse problemer. Og så er det stort set kun problemer og problemløsning, man oplever. Alle de øvrige oplevelser bliver set i lyset af problemerne, eller måske snarere i skyggen af problemerne.

Det er helt normalt

Der er som sådan ikke noget galt med en hjerne, der forsøger at løse problemer. Men den skal ikke “være i problemet” 100% af tiden, det er den ikke beregnet til. Det svarer til at køre rundt i 1. gear på sin bil hele tiden. Bilen reagerer alt for kraftigt på de mindste forandringer i speederen, motoren kører i alt for høje omdregninger. Det har den bestemt ikke godt af. Det handler om at bruge sin hjerne på den rigtige måde, så den får de bedste betingelser. Lade op igen.

En simpel metode er at afsætte et bestemt tidspunkt om dagen til at bekymre sig. Til gengæld laver man en kontrakt med sig selv om at man ikke behøver at løse problemer, når man lægger sig til at sove, eller hvis man vågner om natten.

Når tanker og følelser overtager kontrollen

Mange oplever, at tanker eller følelser tager kontrollen. Der findes forskellige teknikker til at hjælpe mod dette. Mange af teknikkerne er lige så simple som de er effektive. I mine foredrag demonstrerer jeg ofte en metode til at hente energi og styrke fra de positive sider af ens liv. Det handler om at tage kontrollen tilbage over tankerne - og dermed skabe positive følelser. Her udnytter man sin egen forestillingsevne positivt, fremfor negativt, hvilket ofte er det der sker, når det føles som om tankerne bestemmer over én.

Bekymringer og fremtiden

Har man mange bekymringer, er det ofte et tegn på at ens sind befinder sig meget i fremtiden. Det afspejles også ofte i intense drømme kombineret med udmattethed. Men det er svært at spå - især om fremtiden, siger man. Faktisk ved vi godt, at man ikke kan forudsige fremtiden. Det ved man inderst inde, men på et intellektuelt plan. Men nogle gange føles det bare ikke sådan. Det er en del af den psykologiske illusion, vores hjerner skaber. Heldigvis kan man bryde denne illusion gennem samtale og brug af hypnose til tankeeksperimenter.

Ved at erkende eller oplever, på et følelsesmæssigt plan, at tanker om fremtiden ikke har noget med fremtiden at gøre, men faktisk bare er … tanker, så sætter man også sit sind frit, så der bliver plads til at opleve alle de andre - positive - facetter af livet.

Tip: Er dine tanker fremtiden?

 • Luk øjnene
 • Tænk på en dejlig begivenhed ude i fremtiden, en behagelig situation til dette eksperiment
 • Oplev begivenheden lige nu, så kraftigt som du kan
 • Måske kan du "se" begivenheden for dit indre blik, se det som om du er der lige nu
 • Oplev lyde, lugte og nogle af de samme tanker og følelser
 • Stop så op en gang og spørg dig selv...
 • Er det, du oplever lige nu, fremtiden?
 • Altså er den oplevelse, du har af billeder, tanker, følelser det samme som fremtiden?
 • Hvad er svaret?

Er dine bekymringer fremtiden ?

Næste gang dine tanker kredser og kredser om en bekymring ude i fremtiden.
 • Læg mærke til, at du på samme måde som din behagelige begivenhed "er tilstede" i det, du bekymrer dig om. Måske endda endnu kraftigere.
 • Dine tanker og følelser kredser om noget i fremtiden.
 • Du kan måske mærke noget fysisk med din følesans og se billeder, høre ord osv.
 • Stop op ...
 • og spørg dig selv på samme måde: Er dine bekymringer fremtiden?
 • Er det, du gennem dine bekymringer oplever lige nu, det samme som fremtiden?
 • Eller er det tanker ... ord, billeder, forestillinger og følelser ... Som du har lige nu?
 • Hvad sker der, når du ikke længere har de bekymringstanker?
 • Hvad er det, der er tilbage - som var der før tankerne, under tankerne - og efter tankerne?

Næste gang

I næste nyhedsbrev ser vi nærmere på følelser. Følelser er både det brændstof, der giver energi og livskvalitet - og det, der kan gøre livet svært og hårdt.

Kontakt

Jeg hjælper mennesker med mange forskellige udfordringer ud fra en tilgang hvor jeg integrerer flere forskellige metoder. Har du selv eller andre brug for hjælp så kontakt mig http://hypnotiseret.dk/kontakt og hør nærmere.

Venlig hilsen

Kim Oechsle, hypnotiseret.dk http://hypnotiseret.dk