Hypnose og meditation

Hvad er forskellen på hypnose og meditation?

Jeg bliver tit spurgt om forskellen på hypnose og meditation. Er der nogen forskel?

Det er særligt til foredrag om hypnose at jeg laver en fælleshypnose, hvor jeg guider folk gennem en række forestillinger. Det kan f.eks. være en dejlig tur i skoven, hvor man forestiller sig de grønne blade, lyden af at gå på kviste og duften af bark. Hvis du har lyttet til nogle af mine lydindspilninger har du selv haft oplevelsen. Det minder rigtig meget om det, der hedder en guidet meditation.

Guidet meditation

Hvad er forskellen egentlig? En guidet meditation er netop en række forestillinger som man lytter til enten hos en lærer eller fra en optagelse. Det kaldes også for visualisering. Der er et stort overlap med hypnose. Meditationen er mere beregnet til at være i en tilstand af velvære.

Hypnosen har et mål om forandring

Hypnose tilføjer ofte et mål eller en ændring undervejs. I mine indspilninger er der som regel en ændring undervejs. Det kan være, at man går igennem en tåge i skoven, og på den anden side af tågen er der klart, lyst og varmt. Hypnosen giver hjernen en historie at forestille sig. Hvis man virkelig lever sig ind i historien og giver sig selv lov til at have alle følelser med, vil man opleve den forandring, som historien fortæller. Ubevidst lærer man dermed sin hjerne, at der sker noget - at der faktisk sker en forandring. Denne type forandringer lægger jeg ind i mine lydindspilninger.

Brug selvhypnose positivt!

Det er positiv selvhypnose - i modsætning til den negative selvhypnose, vi tidligere har været inde på, og som alt for mange gør, uden at tænke over det.

Forskellen på meditation og hypnose er altså, at man med hypnosen sætter en retning og et mål på. I min klinik har jeg altid aftalt dette mål inden en afsluttende hypnose, så vi er enige om hvad målet er. Hvis man lytter til indspilninger, vil det være mål der er mere generelle. Så kan man selv sætte en mening på, som passer til.

Næste gang

I næste nyhedsbrev handler det om hypnose til operationer og fødsler.

Kontakt

Jeg hjælper mennesker med mange forskellige udfordringer ud fra en tilgang hvor jeg integrerer flere forskellige metoder. Har du selv eller andre brug for hjælp så kontakt mig http://hypnotiseret.dk/kontakt og hør nærmere.

Venlig hilsen

Kim Oechsle, hypnotiseret.dk http://hypnotiseret.dk