Afhypnotisering af rygere

Cigaretten som hypnotisør

Sidste gang beskrev jeg afhypnotisering af folk, der har traumer. Men faktisk så oplever rygere også ofte, at de nærmest er i en slags trance pga cigaretterne. De skal også afhypnotiseres.

En af de kendetegn, der er ved hypnose er, at man oplever det som om man ikke “selv” gør det. Det kan fx være de hypnotiske fænomener som at man ikke kan huske sit navn, at man ikke kan rejse sig fra stolen eller at ens arm løfter sig helt af sig selv. Det føles meget mærkeligt, når det sker, og så er man ikke i tvivl om at man er hypnose!

Uden for egen kontrol

Sjovt nok er der mange rygere, der beskriver deres rygning på samme måde. Det føles nogle gange ikke som om det er dem selv der tager cigaretpakningen og cigaretten frem, tænder den og ryger den. De har mistet kontrollen - over sig selv. Det virker som en selvhypnose. Hvis man bad nogen om 10 gange om dagen at huske at gøre en bestemt ting ville de fleste glemme det, i hvert fald nogle af gangene. Men rygere er i stand til at huske hver eneste gang i løbet af døgnet, og glemmer meget sjældent at ryge.

Programmering - eller indlæring

Det virker næsten som om de er programmeret til det. Er det selvhypnose? Fænomenet minder rigtig meget om det der kaldes posthypnotiske forslag, altså når man i hypnose bliver bedt om at huske at gøre noget senere. Vel at mærke når man er ude af hypnosen igen. Her kan også blive “programmeret” til at gøre noget senere. Det er det, man ser på film. Det er et ægte hypnotisk fænomen, men forskellen er at man ikke kan tvinge nogen til at gøre det mod deres vilje.

Rygestop

Når jeg arbejder med rygere, anvender jeg mange forskellige teknikker i én session, da alle klienter har forskellige baggrund for at ryge. Men i sidste ende tænker jeg tit, at jeg ender med at have afhypnotiseret dem fra den dårlige vane.

Næste gang

Hvad er forskellen mellem hypnose og meditation, som f.eks. mindfulness?

Kontakt

Jeg hjælper mennesker med mange forskellige udfordringer ud fra en tilgang hvor jeg integrerer flere forskellige metoder. Har du selv eller andre brug for hjælp så kontakt mig http://hypnotiseret.dk/kontakt og hør nærmere.

Venlig hilsen

Kim Oechsle, hypnotiseret.dk http://hypnotiseret.dk