Vejvrede - road rage

Vrede i trafikken

Vrede bilister er et stigende problem. Det er først og fremmest et problem, når det resulterer i decideret voldelige sammenstød mellem trafikanter. Men det er også både et sikkerhedsmæssigt oget sundhedsmæssigt problem for dem der oplever “road rage” eller vejvrede på dansk.

Hvad er road rage eller vejvrede?

Road rage eller vejvrede opstår, når man som trafikant (mest bilister) bliver uforholdsmæssigt vred på andre trafikanter. Det kan være vrede over andres trafikoverseelser og fejl men også bare vrede over at andre trafikanter kører for langsomt, blinker eller ikke blinker osv. Nogle bilister bliver så vrede, at de helt mister kontrollen over sig selv i trafikken. Det giver ind i mellem voldelige sammenstød, hvor cyklister og andre bilister bliver overfaldet. Det hører heldigvis til sjældenhederne at det udarter sig til det.

Al den vrede er ikke sundt

Men undersøgelser viser også, at vrede trafikanter faktisk udgør et sikkerhedsmæssigt problem. Det siger næsten sig selv, at man ikke har samme fokus på trafikken, hvis man er helt opkørt pga vrede. Desuden er det heller ikke sundt for kroppen og sindet at opleve så intens vrede dagligt i trafikken. Det kan give forhøjet blodtryk og stress-skader i kroppen.

Søg hjælp

Terapi kan være udvejen, og med min særlige tilgang med den psykologiske illusionsmodel er det faktisk muligt forholdsvis hurtigt at få fjernet vreden. Den opstår ligesom med mange andre problemer, fordi hjernen har koblet ydre faktorer til den indre oplevelse. Det må være cyklisten, der får mig til at føle sådan her, tænker man bevidst, når man oplever det. Men det er sjældent tilfældet. Bagved ligger en ubevidst årsag. Årsagen behøver man ikke finde, bare man fjerner koblingen. Her kan tankeeksperimenter under hypnose være lige det, der løsner op for knuden. Og dermed den irrationelle vrede.

Næste gang

Det modsatte af vrede, stress og nervøsitet er den såkaldte afslapningsrespons. Det ser vi nærmere på næste gang.

Kontakt

Jeg hjælper mennesker med mange forskellige udfordringer ud fra en tilgang hvor jeg integrerer flere forskellige metoder. Har du selv eller andre brug for hjælp så kontakt mig http://hypnotiseret.dk/kontakt og hør nærmere.

Venlig hilsen

Kim Oechsle, hypnotiseret.dk http://hypnotiseret.dk