Den psykologiske illusionsmodel

Den psykologiske illusionsmodel

Jeg arbejder med flere forskellige metoder og retninger. Hypnose er blot et af redskaberne. En af mine andre metoder er den såkaldte psykologiske illusionsmodel. Den er helt ny og er udarbejdet af den internationalt anerkendte norske terapeut, Jørgen Rasmussen.

Psykologisk illusionsmodel

Hvad oplever din hjerne egentlig? Din hjerne har kun adgang til informationer om verden udenfor kraniet gennem sanserne: synet, hørelsen, smagssansen, lugtesansen og følesansen. Dertil kan hjernen selv skabe “noget”, så du oplever tanker og følelser. Hjernen kan også selv simulere alle sanserne. I vågen tilstand kan du i en vis gra se billeder for dit indre blik, høre lyde, smage, lugte og føle. I drømme er det 100% virkeligt. I hypnose er det et sted imellem.

Dæmon, matrix, simulation?

Sandheden er, at det aldrig bliver mere virkeligt end det, hjernen kan opleve gennem sanserne, er et ældgammelt filosofisk problem. René Descartes beskrev idéen allerede i 1600-tallet. Er der en “dæmon” som får mig til at tro, verden eksisterer? Strengt taget kan vi faktisk ikke vide, om verden bliver simuleret. Det er et tilbagevendende tema i bøger og på film: Matrix fra 1999 og i de seneste år Netflix-serien Black Mirror har leget med idéen. De er begge værd at se og fundere over.

Descartes endte med at konkludere at fordi han tænker, er han til.

Den psykologiske illusionsmodel i terapi

I den psykologiske illusionsmodel bruger jeg dette princip til at skabe forandring for mine klienter. Der er forskel på at forstå dette intellektuelt og så at erkende det på et dybere plan. Der er en følelsesmæssig eller måske ubevidst erkendelse.

Erkendelsen opnås gennem tankeeksperimenter, ofte under hypnose. Og resultatet er ofte forbløffende. Jeg anvender den psykologiske illusionsmodel til blandt andet angst og fobi, tankemylder og selvværdsproblemer. Desuden kan modellen anvendes til at fjerne allergier, men mere om dette i et senere nyhedsbrev.

Tip: Undersøg illusionen

  • Luk øjnene og tænk over det følgende
  • Læg mærke til det, dine sanser fortæller dig
  • Din følesans fortæller dig noget om hvor du sidder, ligger eller står. Behagelige eller ubehagelige signaler fra din følesans
  • Din høresans kan omsætte luftens svingninger til lyde
  • Du kan opfange kemikalier med din smagssans og din lugtesans
  • Selvom du har lukkede øjne, oplever du stadig billeder på din indre skærm. Med åbne øjne omsætter din hjerne lysstråler til præcis samme slags billeder.
  • Du kan opleve meget realistiske sanser bare ved at forestille dig dem.
  • Du kan opleve præcis lige så levende sanseoplevelser i drømme.
  • Alt hvad du oplever er altså noget, din hjerne skaber
  • Tænk, hvilken frihed det giver dig til at opleve noget andet!

Næste gang

I næste nyhedsbrev ser vi nærmere på, hvad du kan bruge selvhypnose til. Som nævnt anvendes selvhypnose mod en lang række problemer lige fra smerter, mave-tarm problemer til stress og angst.

Kontakt

Jeg hjælper mennesker med mange forskellige udfordringer ud fra en tilgang hvor jeg integrerer flere forskellige metoder. Har du selv eller andre brug for hjælp så kontakt mig http://hypnotiseret.dk/kontakt og hør nærmere.

Venlig hilsen

Kim Oechsle, hypnotiseret.dk http://hypnotiseret.dk