Lær selvhypnose

Lær en nem metode til selvhypnose

I dette nyhedsbrev kan du lære en enkel metode til at hypnotisere dig selv. Selvhypnose er en anerkendt behandlingsform til mange forskellige lidelser og er blevet videnskabeligt undersøgt gennem mange forsøg.

Hypnose kræver ikke at der er en hypnotisør tilstede. Hypnotisøren fungerer bare som en slags guide. Den der skal hypnotiseres, følger ordene og hypnotiserer faktisk sig selv. Det samme sker, når man lytter til en optagelse. Men man kan sagtens lære at styre hele processen selv. Så kan man gøre det i sit eget tempo. Den engelske forsker Adam Eason har specialiseret sig i selvhypnose og har sammenlignet en række eksperimenter med selvhypnose, hvor han har set på sammenhængen mellem hypnosens effekt med måden, selvhypnosen foregår på. Der er en tendens til, at de forsøg, hvor folk hypnotiserer sig helt selv uden at lytte til optagelser, er mest effektive. Så det kan altså godt betale sig at træne dette. Læs artiklen her: Clinical Applications of Self-Hypnosis: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials

Hypnose og selvhypnose kan foregå på mange måder. Her får du min simple metode, der er bygget på nogle af de mest gennemprøvede teknikker, fiksering af øjnene, åndedrætsteknik og systematisk afslapning af alle muskler i kroppen. Jeg lærer den til de fleste af mine klienter. Den bruger Giv Slip-åndedrættet, som du tidligere har fået tilsendt.

Tip: Selvhypnose med Giv Slip åndedræt

Fokusér på et punkt på loftet eller væggen – godt over øjenhøjde. Det må godt være en lille smule anstrengende for øjnene.

 • Træk vejret ind med næsen og sig i tankerne "Ro"
 • Ånd ud gennem munden og sig i tankerne ”Giv slip”
 • Ånd ud 1-2 sekunder længere end indåndingen
 • Forestil dig, at øjnene bliver tungere og tungere for hvert åndedrag
 • Øjnene lukker sig mere og mere - til sidst lukkes de helt i.

 • Nyd den dejlige afslappelse, der nu er i musklerne omkring øjnene
 • Nu skal du sende den samme dejlige afspænding gennem resten af kroppen.
 • Start med ansigtet og hovedet. Lad ansigtsmusklerne blive bløde og glatte. Spændinger i hovedbunden forsvinder.
 • Forestil dig en dejlig varm bølge af afslappelse, der glider ned over nakken, halsen, skuldrene og helt ud i arme, hænder og fingre.
 • Fornemmelsen af varme og blødhed breder sig ned over brystet, maven og hele ryggen.
 • Lad afslappelsen brede sig ned i lårene, underbenene, fødderne og tæerne.
 • Nu er du afslappet og hvis du har bevaret dit fokus hele vejen, er du i hypnose eller godt på vej.
 • Du har kontrollen over processen hele vejen igennem, men forestil dig, at øjnene bliver tungere og kroppen bliver afslappet helt automatisk, som om det ikke er dig, der gør det.
 • Du behøver ikke anstrenge dig eller tvinge noget igennem. Det sker helt af sig selv, som når små børn falder i søvn. Det er den bedste indstilling til selvhypnose. I mange andre sammenhænge kan man bruge sin viljestyrke - men den virker ikke her, tværtimod bliver det sværere, hvis man prøver for hårdt.
 • Når du er klar til det, kan du åbne øjnene. Orientér dig i rummet og giv dig selv lidt tid, inden du går igang med andre ting.

Tanker er helt ok

Det sværeste ved hypnose og meditation er at tankerne distraherer en undervejs. Det er helt naturligt. Man kan ikke slukke for sine tanker, og det er helt ok at de er tilstede. Hvis du opdager, at du har fulgt en tanke istedet for at koncentrere dig om ovenstående, så vend bare tilbage til der, hvor du er nået til. Men det at have noget at koncentrere sig om, gør det nemmere. I dette tilfælde er det åndedrættet og bagefter afslappelsen, du skal rette din fulde opmærksomhed på.

Øv dig dagligt

Jeg vil anbefale dig at bruge selvhypnosen en gang om dagen for at øve dig i processen. I første omgang kan du bruge afslappelsen, du opnår. Så du kan lave selvhypnose på et tidspunkt i løbet af dagen hvor du hviler dig, eller lige inden du falder i søvn.

Men hvis det er i løbet af dage, vil du sikkert gerne vide, hvordan kommer du så kommer ud af selvhypnosen igen? Enkelt. Bare vend tilbage til dit åndedræt igen og fokusér især på indåndingerne. Forestil dig, at hver eneste indånding gør dig friskere og mere klar i hovedet. Fyld maven først og så brystet op med luft og tænk “energi”. Når du er klar til det, åbner du øjnene igen.

Næste gang

I det næste nyhedsbrev skal vi se nærmere på perfektionisme og “skal”-tænkning.

Kontakt

Jeg hjælper mennesker med mange forskellige udfordringer ud fra en tilgang hvor jeg integrerer flere forskellige metoder. Har du selv eller andre brug for hjælp så kontakt mig og hør nærmere.

Venlig hilsen

Kim Oechsle, hypnotiseret.dk