Om Open Focus

Hvad er Open Focus?

I 2019 blev jeg uddannet som Open Focus træner ved Princeton Biofeedback centre i Princeton, USA. Det er en metode, der har bred anvendelse mod smerter, stress, angst, stærke følelser, søvnbesvær, koncentrationsbesvær og vaneændringer.

Hvad formålet med Open Focus?

Open Focus handler om at bruge sin opmærksomhed bedre. Vi bruger normalt næsten kun en opmærksomhed, hvor vi fokuserer snævert på noget og ignorerer alt andet. Så flytter vi fokus og bruger igen hele vores opmærksomhed på noget andet. Open Focus definerer forskellige typer opmærksomhed, hvor det modsatte af snævert fokus er diffust, eller åbent, fokus. Med øvelser i Open Focus lærer man at hvordan man bliver opmærksom på sit fokus og hvordan man ændrer sit fokus i forskellige situationer.

Få styr på hjernen og kroppen

Og så er øvelserne i sig selv gavnlige! De giver ro i krop og sind og er derfor nyttige mod stress, angst og søvnbesvær. Open Focus kan også anvendes til fysiske og følelsesmæssige smerter. Hvis du har læst om smerter på min hjemmeside ved du, at smerter i sidste ende fortolkes oppe i hjernen. Ændrer man på hjernens tilstand, ændrer man også på opfattelsen af smerte. Opløsning af smerter med Open Focus har været anvendt på Princeton Biofeedback Center og af Open Focus-trænere siden metoden blev opfundet.

Opmærksomhedstræning

Open Focus er ikke meditation, men opmærksomhedstræning. Alligevel har det fællestræk med meditation og selvhypnose, hvor man også flytter sin opmærksomhed. I Open Focus skifter man sin opmærksomhed mellem de forskellige opmærksomhedstilstande samt fokuserer på rum. Her menes rum i betydning “tomrum” eller “mellemrum”. Det kan være mellemrummet mellem ens egne fingre eller mellem ens øjne. Hjernen er vant til at fokusere på objekter - og når man så fokuserer på rummet mellem objekter slapper hjernen af på en helt anden måde end normalt. Det giver ro, afslapning og skærper koncentrationsevnen, og teknikken kan anvendes i dagligdagen, når man først har lært den.

Du kan læse mere om Open Focus på hjemmesiden.

Tip: Stop verden med intenst fokus

Dette er en simpel men effektiv [Open Focus](/open-focus) øvelse, du kan lave overalt. Den virker afstressende, stopper tankemylder og træner din koncentration.

Hold hovedet helt stille under hele øvelsen

  • Se på en lille cirkel på gulvet – følg konturerne rundt
  • Fokusér på afstanden mellem dig og cirklen
  • Forestil dig at cirklen bliver til en søjle, der går fra gulv til loft og fokusér på søjlen
  • Fokusér på alt andet end søjlen i rummet – foran søjlen, rundt om søjlen, og bag søjlen og bag dig.
  • Vend tilbage til søjlen, til cirklen og til sidst – dig selv.

Læg mærke til at tanker, følelser og fornemmelser i kroppen er helt STOP’pet efter denne øvelse!

Næste gang

I næste nyhedsbrev dykker vi mere ned i, hvordan du kan udføre effektiv selvhypnose med min helt simple vejledning. I det første nyhedsbrev fik du adgang til en gratis lydfil, som hjælper dig ind i hypnosen. Hvis du har fået lyst til mere af den slags, kan du på min hjemmeside se om der er andet der frister http://hypnotiseret.dk/produkter/hypnose-lydindspilning/. Men næste gang får du min simple opskrift til at anvende selvhypnose dagligt.

Kontakt

Jeg hjælper mennesker med mange forskellige udfordringer ud fra en tilgang hvor jeg integrerer flere forskellige metoder. Har du selv eller andre brug for hjælp så kontakt mig http://hypnotiseret.dk/kontakt og hør nærmere.

Venlig hilsen

Kim Oechsle, hypnotiseret.dk http://hypnotiseret.dk