Hypnose til rygestop

Hypnose hjælper til røgfrihed

Afhængighed af tobak har længe været et kæmpe problem og rygestop er stadig en af mest populære anvendelser af hypnose. Behandlingen har udviklet sig meget gennem tiden og fokuserer nu på alle de positive aspekter af at være ikke-ryger samt støtter dig med de konkrete ting, der måske har gjort det svært for dig at stoppe tidligere.

Nederst kan du prøve en hypnose på video, der motiverer dig til rygestop: bliv ikke-ryger nu!

Du belønnes for at ryge

Rygning er en af de sværeste uvaner at komme af med, fordi man kæmper på flere fronter. Både fysisk og psykisk afhængighed. Den fysiske afhængighed er dog negligibel: de fleste rygere sover fint igennem en nat uden at skulle op og ryge. Der er altså ikke en fysisk afhængighed af selve stoffet. Men nikotinen i tobak udnytter hjernens belønningssystem. Når man først er afhængig af tobak fortæller hjernen at den gode fornemmelse ved rygning skal opleves igen. Og igen. Den fortæller også, at det er meget vigtigt - på niveau med at spise og have sex! Nikotinen er dermed med til at cementere den psykiske afhængighed.

Når man ryger, gør man det ofte i forbindelse med bestemte situationer - efter at have spist, når man fester eller holder pause med kollegerne. På den måde er man “programmeret” til at få lyst til at ryge ved bestemte lejligheder. Selv når man stopper med at ryge vil disse situationer aktivere rygetrangen.

Fornuften fortæller én at man bør holde op med at ryge - f.eks. for at få bedre helbred og bedre økonomi. Viljestyrken gør at man kan holde stand et stykke tid, men både fornuft og viljestyrke er en del af bevidstheden. Rygetrangen er en del af underbevidstheden - og i sidste ende er den stærkere. Det er derfor, så mange mennesker har svært ved at stoppe. Læs mere om hvorfor du ikke kan vinde over din underbevidsthed.

Hypnose kan hjælpe mod rygetrangen

Hypnose er heldigvis en god hjælp til at stoppe helt med at ryge. Dels kan man med hypnose erstatte selve rygningen med en anden handling. Hypnosen kan også “omprogrammere” underbevidstheden så man ikke i samme grad får lyst til at ryge i bestemte situationer.

Endelig kan man i hypnose tale direkte til underbevidstheden og forstærke motivationen ved at forestille sig de forbedringer man får i sit liv, når man stopper med rygningen.

Som oftest er dette nok i sig selv. De fleste oplever efter få sessioner at blive fuldstændigt røgfri.

Hvis der fortsat er kræfter i underbevidstheden, der modarbejder at man stopper med rygning, kan man med hypnoterapi gå i dybden, undersøge hvorfor og få løst den indre konflikt.

NB: tidligere brugte man hypnose til at få tobak til at smage grimt eller minde én om tobakkens skadevirkninger. Det har kun en kortvarig effekt og er måske en grund til at hypnose mod rygning for nogle har fået et dårligt ry.

Den metode bruger jeg ikke. Vælger du hypnose på mig, tager vi istedet udgangspunkt i din situation og fokuserer udelukkende på de positive virkninger det får for dig når du - helt naturligt - er ikke-ryger.

Prøv hypnose - motivation til at blive ikke-ryger

Du kan prøve en hypnose i denne video. Det er naturligvis ikke det samme, som at sidde overfor mig i virkeligheden, men det kan give dig et indblik i, hvordan det foregår.

Måske er denne lille hypnose alt hvad der skal til for at gøre dig til ikke-ryger! I så fald må du gerne give mig en anmeldelse, se helt nederst på siden.