Allergi og hypnose

Behandling af allergi med hypnose - overfølsomhed og høfeber

Nogle allergier kan fjernes med hypnose. Allergier opstår når kroppen fejlagtigt tror at noget er en trussel. Med hypnose kan oplevelsen af truslen ændres, og dermed fjernes også symptomer på allergien.

Krop-sind

Hjernen, kroppen og nervesystemet påvirker hinanden. Både maven og hjertet indeholder neuroner. Krop og sind er ikke så lette at adskille, selvom vi er opdraget til det - og hele vores sundhedssystem er indrettet efter det. Det er heldigvis ved at ændre sig. Krop-sind terapier bliver mere og mere udbredte - og den almindelige lægevidenskab anerkender også efterhånden at der er en sammenhæng. Alligevel har vi tendens til at glemme det.

Allergier er tegn på en ‘trussel’

Hvis du har læst om fobier (angst for noget meget specifikt, som f.eks. edderkopper) så ved du, at fobier opstår, fordi hjernen har fået en forkert opfattelse af, at “noget” er en trussel. I forbindelse med fobier skaber hjernen angst for at “redde” en fra truslen.

Allergier fungerer på samme måde. Pollen, hundehår, husstøvmider eller fødevarer som æbler, gulerødder, løg, nødder osv er ikke farlige i sig selv. I så fald ville de være det for alle mennesker. Men for nogle mennesker opfattes disse stoffer som en trussel for kroppen. Det foregår på et lavere niveau - det er hele sanseapparatet, der deltager i denne tolkning. Og kroppen reagerer ved at aktivere immunforsvaret: rødmen, kløen.

Læs f.eks. “Hvorfor får vi allergi” på videnskab.dk.

NB: Dette gælder kun for allergier, ikke hvis du har en intolerance for noget, som f.eks. laktoseintolerans eller gluten-intolerance.

Psykologi og allergi

At der er sammenhæng mellem psykologi og allergi ses bla i denne artikel. Nogle menneskers hjerner har nemt ved at blive alt for kraftigt stimulerede af sanseindtryk og dette kan sætte gang i immunsystemets reaktion.

I film og bøger har en meget intelligent figur ofte astma, ocd eller er meget følsom. Forskerne har undersøgt sammenhængen mellem intelligens og allergier. Der ses en tendens til at højt intelligente børn også kan være særligt følsomme f.eks. overfor mærker i tøjet, mad og lyde. Undersøgelsen har også fundet sammenhæng til fødevareallergi, astma

Hypnose-terapi kan fjerne allergisymptomer

Under hypnose anvender jeg en metode, jeg også bruger mod bla. fobi, som kaldes BSAFE: Bryd ned, Separér, Acceptér, Fokusér, Erfar. Den nedbryder sanseoplevelsen til mindre dele og gør den håndterbar. Det fantastiske er, at metoden ændrer oplevelsen i hjernen - og dermed også reaktionen på den. Dette fungerer også med allergier.

Hvordan “misforståelsen” for immunsystemet er opstået, er egentligt ligegyldigt, og ligesom ved øvrig terapi leder vi ikke efter årsagen. Nogle gange dukker den op alligevel - og så er der tit en stærk sammenhæng til en følelsesmæssig oplevelse. Når følelserne bliver bearbejdet, ændres de allergiske symptomer.

Hjælper det på alle?

I al terapi er det en fordel, at man som klient er i stand til at komme i kontakt med de følelser, som man normalt oplever i forbindelse med det, man behandles for. Uanset om det er angst, vrede, frustration eller lignende.

I forbindelse med hypnotisk behandling af allergi er det til gengæld 100% essentielt, at du er i stand til at opleve symptomerne på allergien under hypnose hos mig.

Hvis du ikke kan det, afslutter vi sessionen - og så er det gratis for dig.

Derefter går vi i gang. Hvis du kan opleve symptomerne under hypnose, er der en psykologisk komponent - og så vil det også kunne ændres med hypnose. Om det lykkes 100%, kan jeg dog ikke garantere. Sådan er det med al terapi, og ofte også med medicin.

Du må afgøre, om du synes det er forsøget værd.

Hvad med anafylaktisk chok?

Hos mig kommer du på intet tidspunkt i nærheden af det, du er allergisk overfor. Det hele foregår i hypnose. Under hypnose er forestillingsevnen forstærket - og virkningen af følelser og sansning er derfor forstærket. Det foregår dog på en rolig måde, hvor vi nærmer os følelsen af allergien i småbitte skridt. Derfor er det helt ufarligt.

Det er dog vigtigt, at du ikke bagefter går ud og tester om allergien er væk på egen hånd, hvis der er risiko for at du får chok. En sådan test skal du foretage sammen med din læge, som kan give dig allergenet i passende små mængder.

Typer af allergi

De mest almindelige allergier er

Fødevareallergier

 • allergi for skaldyr
 • allergi for nødder
 • allergi for æg
 • allergi for æbler, pærer, frugt
 • allergi for gulerødder
 • allergi for løg
 • allergi for tomat
 • allergi korn og bønner

Andre allergier

 • pollen - birk, græs,
 • svampesporer
 • husstøvmider
 • hår fra hunde og katte