Hvad er hypnose?

Artikler for dig, der vil vide lidt mere om hypnose og hypnoterapi og hvordan jeg arbejder med det i terapi.


Hvad er hypnose?

kategori om hypnose

Hvad er hypnose? Hypnose er et naturligt fænomen. Det kan defineres som "en tilstand af koncentreret opmærksomhed". Modsat hvad mange tror, bliver man ikke hypnotiseret af en hypnotisør, men hypnotiserer sig selv. Hypnose er ikke en slags søvn. Man er vågen hele tiden og kan huske alt bagefter. Dermed kan man ikke blive hypnotiseret mod sin vilje og man har også selv kontrollen. Hypnose er videnskabeligt dokumenteret som terapi og behandling af smerter og fysiske symptomer.

Læs videre

Hvad er hypnoterapi?

kategori om hypnose

Hvad er hypnoterapi? Hypnoterapi, eller hypnose-terapi, er en effektiv terapiform hvor hypnotisøren bruger hypnose til at påvirke automatiske reaktionsmønstre for tanker og handlinger - og især følelser. For at udføre hypnoterapi skal hypnotisøren have en videreuddannelse som hypnoterapeut. Erkendelse og udvikling Vi oplever verden gennem vores bevidsthed, men vores underbevidsthed styrer vores følelser og bestemmer dermed reelt hvordan vi oplever verden. Underbevidstheden er en fælles betegnelse for alle de processer, der finder sted udenfor bevidstheden.

Læs videre

Underbevidstheden

kategori om hypnose

Bevidstheden er dig. Bevidstheden består af vores tanker og den selverkendelse, der følger med. “Jeg tænker, altså er jeg” sagde Descartes helt tilbage i 1600-tallet. Men du har også en underbevidsthed. Den har mennesker altid haft - men først omkring år 1900 blev den for alvor “opdaget” af psykologien, da Sigmund Freud beskrev “det ubevidste”. Faktisk er vi alle styret af vores underbevidsthed. Underbevidstheden står for vore sanser, reflekser, styring af kroppen og ikke mindst vores følelser.

Læs videre