Hypnose og andre metoder

Artikler for dig, der vil vide lidt mere om de metoder, jeg har integreret i min terapi - hypnose, hypnoterapi og mindfulness m.m.


Hvad er hypnose?

kategori om hypnose

Hvad er hypnose? Hypnose er et naturligt fænomen. Det kan defineres som "en tilstand af koncentreret opmærksomhed". Modsat hvad mange tror, bliver man ikke hypnotiseret af en hypnotisør, men hypnotiserer sig selv. Hypnose er ikke en slags søvn. Man er vågen hele tiden og kan huske alt bagefter. Dermed kan man ikke blive hypnotiseret mod sin vilje og man har også selv kontrollen. Hypnose er videnskabeligt dokumenteret som terapi og behandling af smerter og fysiske symptomer.

Læs videre

Hvad er hypnoterapi?

kategori om hypnose

Hvad er hypnoterapi? Hypnoterapi, eller hypnose-terapi, er en effektiv terapiform hvor hypnotisøren bruger hypnose til at påvirke automatiske reaktionsmønstre for tanker og handlinger - og især følelser. For at udføre hypnoterapi skal hypnotisøren have en videreuddannelse som hypnoterapeut. Erkendelse og udvikling Vi oplever verden gennem vores bevidsthed, men vores underbevidsthed styrer vores følelser og bestemmer dermed reelt hvordan vi oplever verden. Underbevidstheden er en fælles betegnelse for alle de processer, der finder sted udenfor bevidstheden.

Læs videre

Hypnotiserbarhed og suggestibilitet

kategori om hypnose

Kan du hypnotiseres? Her kan du læse om hvad hypnotiserbarhed er og hvordan man måler det. Vil du finde ud af, om du kan hypnotiseres? Så prøv videoerne i bunden. Hypnotiserbarhed Langt de fleste kan lade sig hypnotisere i større eller mindre grad. 15% af befolkningen er højt hypnotiserbare. 70% hører til mellemgruppen - som kan hypnotiseres til en vis grad. Og så er der de sidste 15% lavt hypnotiserbare.

Læs videre

Underbevidstheden

kategori om hypnose

Bevidstheden er dig. Bevidstheden består af vores tanker og den selverkendelse, der følger med. “Jeg tænker, altså er jeg” sagde Descartes helt tilbage i 1600-tallet. Men du har også en underbevidsthed. Den har mennesker altid haft - men først omkring år 1900 blev den for alvor “opdaget” af psykologien, da Sigmund Freud beskrev “det ubevidste”. Faktisk er vi alle styret af vores underbevidsthed. Underbevidstheden står for vore sanser, reflekser, styring af kroppen og ikke mindst vores følelser.

Læs videre

Afspænding

kategori metoder

Afspænding er metoder til at finde ro i hovedet og ro i kroppen. Afspænding Afspænding er noget af det, vi først glemmer, når vi bliver presset eller måske ligefrem bliver stressede. Naturen har udstyret os med et behov for søvn, men søvn giver ikke altid nok afspænding og afslapning, specielt hvis vi drømmer voldsomt. Vi burde lære det i skolen eller have udleveret en “håndbog i afspænding”, når vi bliver født.

Læs videre

Mindfulness

kategori metoder

Mindfulness er blevet mere og mere udbredt både som afspændingsmetode og i psykologi. Hvad er mindfulness? Mindfulness er kort fortalt en måde at anvende sin hjerne på. Der er to hovedprincipper at observere sine tanker, følelser og sansninger i kroppen neutralt at være tilstede i nuet - ikke tænke hverken på fortiden eller fremtiden (Der er andre facetter af mindfulness også, men de to principper er de vigtigste.

Læs videre