Hypnose mod stress

Hypnose kan afhjælpe stress

Jeg kan med hypnose og hypnoseterapi hjælpe din krop til at komme ned i gear, lære dig selvhypnose samt reducere stresssymptomer.

Stress i Danmark

Iflg Den nationale sundhedsprofil fra 2017 føler 25% af alle danskere at de har et højt stressniveau. Men kigger man på forskellen mellem kønnene og aldersfordelingen ser det meget værre ud. Værst ser det ud for kvinder i aldersgruppen 16-24, hvor det gælder hele 40,5% og i aldersgruppen 25-34 år, hvor det er 34%! For mænd er udsvinget ikke helt så stort. De mest stressede er mænd i alderen 25-34, hvor de 24,6% føler et højt stressniveau.

Stress for mennesker

Kortvarig stress gør os i stand til at klare udfordringer og pressede situationer. Sålænge nervesystemet kommer i balance igen er stress ikke farligt. I dyrenes verden falder stressniveauet helt naturligt, når de stressende omstændigheder er væk. Men for os mennesker kan den stressende følge med os til og fra arbejde, med i seng og i det hele taget være tilstede hele tiden, fordi vores tænkende hjerne er i stand til at kredse om det stressende igen og igen. Det problem har dyr ikke; når f.eks. det angribende rovdyr er væk, tænker dyr ikke over det bagefter.

Hvordan opstår stress?

Hos os mennesker opstår stress, når vores udfordringer overstiger vores formåen. Vi kan “klare” stress i lange perioder og vores udholdenhed kan svinge op og ned. Det er summen af udfordringer i vores liv, der bidrager til stress. Det kan skyldes arbejdet, privatlivet eller f.eks. bekymringer om sig selv eller andre. Dertil kommer menneskets unikke evne til at blive i stress-tilstanden. Det sker, når vores hjerne forestiller sig fremtiden, kredser om fortiden eller igen og igen tænker de samme tanker om problemet. Sålænge man tænker på problemet er man i stress-tilstanden og nervesystemet får ikke mulighed for at komme i balance.

Langvarig stress

Krop og sind hører sammen i ét stort system og det viser sig særligt ved langvarig stress. Nervesystemet producerer skadelige stress-hormoner, som ændrer hjernen, giver dårligt immunforsvar, højt blodtryk og kan på langt sigt give sygdomme i hele kroppen. De typiske symptomer på stress er hovedpine, mavesmerter, trykken for brystet, hjertebanken, koncentrationsbesvær og problemer med hukommelsen samt angst og nedtrykthed (depression).

Behandling for stress kan i nogle tilfælde kræve en indsats på mange fronter samtidigt. Der kan være tale om ændringer på arbejdspladsen eller i privatlivet for at nedsætte stressfaktorerne midlertidigt eller permanent.

Men det er essentielt også at få nervesystemet bragt i ro og balance og her kan hypnose hjælpe.

Hypnose mod stress

Du kan bruge hypnose hos mig som en del af din samlede indsats mod stress. Dette gælder uanset om du vil forebygge fordi du føler dig stresset eller om du er sygemeldt med stress.

At være i hypnose er meget afslappende - både fysisk og psykisk. En hypnosesession bringer balance i dit nervesystem og får dig til at finde ro. Hos mig lærer du desuden selvhypnose og får også andre redskaber til stressreduktion som du kan anvende i det daglige, blandt andet simple metoder til at aktivere den positive afslapnings-respons som modvirker den skadelige stress-respons Det er teknikker som selvhypnose, mindfulness og fokustræning. Derudover kan vi se på om du oplever ufrivillige følelser eller tanker. Ikke to behandlinger er ens - vi arbejder ud fra dig og din særlige situation og arbejder mod de mål, du sætter dig.