Hypnose mod klaustrofobi - angst for små rum

Hypnose hjælper mod klaustrofobi

Klaustrofobi er så almindeligt, at de fleste kender fremmedordet (modsat de fleste andre former for fobier). Det er angsten for små, lukkede rum eller angsten for at være “klemt” inde f.eks. i forsamlinger.

Utroligt mange mennesker har en stor eller mild grad af klaustrofobi der forhindrer dem i at gøre helt almindelige ting som at gå til koncerter, tage elevatoren eller befinde sig i små rum, som man f.eks. gør når man besøger seværdigheder som turist. Klaustrofobi kan endda også være den bagvedliggende årsag til flyskræk.

Mange laver deres liv om og undgår de udfordringer, som klaustrofobien giver.

Hypnoterapi kan hjælpe mod klaustrofobien

Men det er helt unødvendigt. Klaustrofobien er ikke medfødt - tænk på hvor trygt og rart det har været i mors mave engang. Angsten er opstået senere. Hjernen har “lært” at nogle situationer er farlige.

Heldigvis er dette lige hypnosens speciale - at arbejde med underbevidstheden. Derfor kan man ofte med hypnoterapi fjerne klaustrofobi, eller i hvert fald reducere den til et niveau, hvor den ikke længere forhindrer dig i at opleve og gøre helt almindelige ting på dit job, dine ferier eller i din hverdag.

Læs mere om fobier og angst.