Hypnose mod angst for edderkopper - araknofobi

Hypnose hjælper mod angst for edderkopper

Araknofobi er en af de mest almindelige fobier - og med god grund. Det er en rigtig fornuftig beskyttelsesmekanisme at være bange for edderkopper i naturen, så den grundlæggende angst er formodentlig nedarvet. Men en ting er at være forsigtig når der er grund til fare. Det er også helt i orden at synes det er ubehageligt at være i nærheden af edderkopper. En anden er når man overreagerer og får en helt ubegrundet frygt for edderkopper - når det begynder at blive et problem. En fobi er kendetegnet ved, at frygten overtager ens fulde opmærksomhed. Hvis man lider af angst for edderkopper og man har set en edderkop i et rum, vil man ofte ikke kunne tænke på andet end edderkoppen, og hele tiden holde øje med den.

Hjernen beskytter dig

Det er heldigvis bare, fordi din hjerne ønsker at beskytte dig imod det, den tror er farligt. Det kan trænes væk: hypnose er en effektiv metode, fordi det handler om at ændre hjernens automatiske reaktioner. Samtidig kan man også bearbejde sine følelser og tanker omkring edderkopper - man kan f.eks. i forlængelse af en fobi tænke at edderkopper er “ulækre” eller fokusere overdrevent på rengøring. Disse tanker stammer igen fra automatiske tanker - som man måske slet ikke er klar over, at man har.

Med hypnose og hypnoterapi bearbejder vi sammen alle de reaktioner, følelser og tanker og minder, der har noget med fobien at gøre. Målet er, at du skal få et naturligt forhold til edderkopper igen og ikke lade fobien begrænse dig.

Læs mere om fobier og angst.