Hypnose mod fobier

Der er ingen grund til at leve med de begrænsninger, der ofte følger med en fobi. Man have en fobi overfor alt, men den grundlæggende mekanisme er den samme. Jeg kan hjælpe dig af med alle typer fobier vha hypnose og hjernetræning.


Hvad er fobi - og hvorfor hjælper hypnose?

kategori Behandlinger

Hypnose kan gøre dig fri for fobi Har du en frygt, skræk for noget meget specifikt, som generer dig eller forhindrer dig i at gøre som du vil? Kan du gå helt i panik, selvom din rationelle fornuft fortæller dig, at der ikker er noget at være bange for? Måske har du en fobi. Hypnose er en naturlig og effektiv måde at fjerne fobier, altså angst, nervøsitet og skræk for konkrete situationer, dyr eller ting.

Læs videre

Hypnose mod angst for edderkopper - araknofobi

kategori Behandlinger

Hypnose hjælper mod angst for edderkopper Araknofobi er en af de mest almindelige fobier - og med god grund. Det er en rigtig fornuftig beskyttelsesmekanisme at være bange for edderkopper i naturen, så den grundlæggende angst er formodentlig nedarvet. Men en ting er at være forsigtig når der er grund til fare. Det er også helt i orden at synes det er ubehageligt at være i nærheden af edderkopper. En anden er når man overreagerer og får en helt ubegrundet frygt for edderkopper - når det begynder at blive et problem.

Læs videre

Hypnose mod angst for fugle

kategori Behandlinger

Hypnose hjælper mod angst for fugle Ornithofobi er den officielle betegnelse for fugle-fobi. Da fugle er overalt, både i naturen og i byerne, kan det være en stærkt generende fobi. Nogle vælger at tilrettelægge deres liv efter fugle-fobien, og både de og deres familier glemmer måske helt, hvor mange hensyn det kræver - og hvor meget lettere det ville være, hvis fobien var væk. Hypnose er effektivt Angsten for fugle er tillært - hjernen har fået en fejlagtig forestilling om at fugle er “farlige” og reagerer med angst.

Læs videre

Hypnose mod angst for slanger

kategori Behandlinger

Hypnose hjælper mod angst for slanger Angst for slanger er en meget almindelig fobi (ophidiofobi). I naturen har det været fornuftigt at frygte slanger, det har sikkert reddet livet for mange af vores forfædre, og deres naturlige frygt er blevet nedarvet til mange af os. Men en ting er at frygte farlige slanger. En anden ting er at have en fobi for slanger. Det vil typisk indebære, at selv ufarlige slanger, billeder eller bare tanker om slanger kan vække angsten.

Læs videre

Hypnose mod emetofobi - angst for opkast og kvalme

kategori Behandlinger

Hypnose hjælper mod angst for kvalme og opkast Emetofobi kaldes det, når man oplever angst overfor kvalme og opkast, egen eller andres. Selvom det rationelle sind fortæller, at der ikke er noget at være bange for, kan kroppen og hjernen godt reagere helt anderledes, med en overdreven frygt. Det er netop det, der kendetegner en fobi, altså en specifik angst. En klienthistorie En skolelærer, jeg havde som klient, overkom sin fobi for opkast på en enkelt hypnose-session og var igen i stand til at hjælpe de små elever der ind i mellem havde kvalme eller ligefrem kastede op i klasseværelset.

Læs videre

Hypnose mod højdeskræk

kategori Behandlinger

Hypnose hjælper mod højdeskræk Selvom fobier grundlæggende er ens, er der alligevel sat et fornemt ord på dem alle. Altofobi er betegnelsen for højdeskræk. Det er ikke nødvendigvis angst for at “falde ned”. Ofte har højdeskræk ikke noget med højder at gøre - og erkendelsen af det er en del af behandlingen! Men én ting er intellektuelt at forstå det. Hypnose forstærker forestillingsevnen og giver mulighed for at man kan under hypnosen kan opleve noget der giver en erkendelse på et helt andet plan.

Læs videre

Hypnose mod angst for klovne

kategori Behandlinger

Hypnose hjælper mod angst for klovne Angst for klovne kaldes for coulrofobi. For andre kan det virke helt uforståeligt, at man reagerer så stærkt på en figur som egentlig er rar, sjov og børnevenlig. Årsagen til klovnefobi kan være mange. Hvis man har haft en oplevelse, som hjernen har forbundet med en farlig situation vil man senere opleve en frygt - der jo er en naturlig måde at beskytte os på, så vi ikke gør noget dumt!

Læs videre

Hypnose mod angst for nåle, nåleskræk

kategori Behandlinger

Hypnose hjælper mod nåleskræk - angst for nåle Nåleskræk (aichmofobi) er meget almindeligt og kan være et stort handicap, hvis man på et tidspunkt kommer på hospitalet eller bare skal have taget en blodprøve hos lægen. Ligesom andre fobier har frygten sjældent noget med nålene at gøre - men hjernen har fået en forkert opfattelse af at der “sker noget farligt” ved nåle. Det skyldes altid tidligere erfaringer, men man er ikke altid klar over i hvilken forbindelse, fobien er opstået.

Læs videre

Hypnose mod angst for insekter

kategori Behandlinger

Hypnose er effektivt mod angst for insekter I Danmark er der heldigvis ingen decideret farlige insekter (med mindre man er overfølsom). Men insekter er uundgåelige og angst for insekter kan være meget generende. Det kan være en angst for nogle bestemte insekter som bier og hvepse, sommerfugle, larver, myrer eller biller - eller det kan være rettet mod “kryb” generelt. Der er ingen tvivl om at vi naturligt har en angst for alt hvad der kravler og kryber.

Læs videre

Hypnose mod agorafobi - angst for åbenhed eller at være ude

kategori Behandlinger

Hypnose hjælper mod agorafobi Oprindeligt betyder agorafobi angst for åbne pladser, men bruges generelt om at have angst for at være “ude”, f.eks. bare at forlade sit eget hjem. Det siger sig selv, at det ikke bare er voldsomt socialt invaliderende. Behandling med hypnose og hypnoterapi … kan hjælpe. Der vil typisk være tale om en indsats som både dækker hvordan kroppen reagerer, hvilke følelser der opstår og ikke mindst hvilke tanker, der er omkring situationen.

Læs videre

Hypnose mod klaustrofobi - angst for små rum

kategori Behandlinger

Hypnose hjælper mod klaustrofobi Klaustrofobi er så almindeligt, at de fleste kender fremmedordet (modsat de fleste andre former for fobier). Det er angsten for små, lukkede rum eller angsten for at være “klemt” inde f.eks. i forsamlinger. Utroligt mange mennesker har en stor eller mild grad af klaustrofobi der forhindrer dem i at gøre helt almindelige ting som at gå til koncerter, tage elevatoren eller befinde sig i små rum, som man f.

Læs videre