Hypnose mod præstationsangst - eksamen og på job

Hypnose hjælper med bedre præstation og mindre angst

Hypnose kan hjælpe dig mod angst i pressede situationer som eksamen, at holde taler eller præsentationer på arbejdet.

Eksamensangst og præstationsangst

Det er helt naturligt at være nervøs før eksamen, præsentationer på arbejdet og andre præstationer. Det er en del af at ‘være på’ og kan give den ekstra energi der skal til for at yde noget ekstra i en presset situation. De fleste professionelle der jævnligt optræder for andre vil slet ikke undvære den lille ekstra gejst, det giver at være spændt og lidt nervøs.

Punkt 1: acceptér følelsen

Som udgangspunkt bør du acceptere følelsen af at være lidt nervøs og være glad for at kroppen reagerer som den skal. En dyb og rolig vejrtrækning helt ned i maven kan bruges til at fortælle kroppen, at der ikke er fare på færde. Det er ofte nok.

Punkt 2: fortæl andre, hvordan du har det

Eksamens- og præstationsangst forværres kun af, at man forsøger at skjule det men samtidig har en klar fornemmelse af at “alle kan se det”. Hvis først man åbent erkender, at man er nervøs, ryster eller rødmer, fungerer det faktisk ofte som en ventil, der kan lukke lidt af den overskydende “luft” ud og dæmpe angsten.

Bliver det for meget…

Men tager nervøsiteten overhånd eller der opstår angst-symptomer kan det blive for ubehageligt eller ligefrem hæmme præstationen. Angst for at holde tale er faktisk den mest almindelige “fobi”. En forklaring kan være, at det ligger dybt i os mennesker at man skal være en del af en “stamme” - og at falde udenfor gruppen kunne i tidernes morgen være fatalt.

Hvis du lider af angst for præstationer i så høj grad at det hæmmer dig eller begrænser dig, kan der være god grund til at få hjælp.

Derfor kan jeg hjælpe dig med mine hypnoterapeutiske metoder

Hypnoterapi kan bruges på mange forskellige måder til at afhjælpe voldsom nervøsitet eller præstationsangst. Det kan bruges til at analysere de tanker og følelser, der opstår i situationen og kan hjælpe med at afdække, om der ligger en særlig grund bag.

Men som udgangspunkt starter jeg med det du oplever i din krop - og så ændrer vi sammen på det.

Jeg bruger ikke kun hypnose, men kombinerer forskellige teknikker fra både hypnose, NLP og kropsbaserede terapiformer til at bearbejde og ændre de uhensigtsmæssige kropslige reaktioner såvel som de tankemønstre, der opstår udenfor bevidstheden og istedet give ro i sindet, så du får kontrollen tilbage og nervøsiteten sænkes til et naturligt leje.

Under hypnose kan desuden jeg hjælpe med at finde frem til dine indre ressourcer og energi som kan styrke dig i pressede situationer. Lider du af eksamens- og præstationsangst bruger du din energi forkert. Ved at bruge energien fra dine ressourcer kan du ikke bare få ro, men også bruge den ekstra energi til at præstere meget bedre end nu!

Læs mere om angst og fobier.