Hypnose mod flyskræk

Hypnose kan få dig op at flyve igen

Flyskræk eller aerofobi er en samlet betegnelse for angst der opstår i forbindelse med at skulle op at flyve.

Hvad udløser flyskræk?

Det kan være meget forskelligt, hvad der udløser angsten. Det kan være angst for at styrte ned, men er sjældent det samme som angst for at være højt oppe (højdeskræk). Angsten kan udløses af at sidde i flykabinen sammen med andre, af at stå i køen i lufthavnen eller bare købe billetterne. Fællestrækket er, at hjernen har fået en forkert opfattelse af at der er “noget” der er farligt ved at flyve.

Det er ikke rationelt

Det er vel at mærke ikke rationelt. Man kan være fuldstændig intellektuelt afklaret med at det ikke er farligt at flyve og alligevel have flyskræk. Alligevel opstår angsten - og viden, bevidsthed og tanker kan ikke alene ændre på det.

Husk, at ingen er født med angst for at flyve, det er noget, hjernen har lært. Derfor beskytter hjernen én ved at sørge for at skabe frygt, så man ikke bevæger sig ud i dén situation.

Min terapi hjælper mod flyskræk

Jeg anvender hypnose til at sikre, at du oplever en forandring undervejs. Jeg bruger hypnosen som et redskab, der giver os mulighed for først og fremmest at arbejde med din krops reaktioner og dine følelser. Tankerne og dine overbevisninger er i virkeligheden efterrationaliseringer og ligger helt “oppe” i bevidsthedslaget. Det er ikke dér, vi skal finde eller ændre angsten, for så havde du nok gjort det allerede.

Jeg bruger hypnose som hjernetræning

Jeg starter også ofte med at lære dig teknikker til at arbejde igennem angsten, når den opstår. Det giver en tryghed at vide, at man kan komme igennem det. Derefter afklarer vi hvad der udløser flyskrækken. Hvad sker der i kroppen, følselserne og tankerne? Og derefter er det hjernetræning der skal erstatte angsten med noget andet og bedre.

Årsagen er i princippet ligegyldig

Det, der udløser angsten behøver ikke at have noget at gøre med årsagen til at angsten er opstået i det hele taget. Den konkrete årsag bag angsten er forskellig fra person til person og er i princippet ligegyldig. Nogle gange er det at finde årsagen en del af løsningen - andre gange er det ikke. Det vigtigste er at få ændret på hjernens automatiske reaktionsmønstre fra nu af og frem.

Så kan du komme op at flyve igen og måske endda glæde dig til det.

Læs mere om angst og fobier.